Drie keer ... op Netflix Laatste Nieuws

Drie keer… Jodie Foster op Netflix

Jodie Foster

Jodie Foster is een van de beste actrices aller tijden. Ze heeft een indrukwekkende filmografie en gelukkig is Jodie Foster nog altijd actief in Hollywood. In 2013 was ze voor het laatst in een film te zien als actrice. Ze speelde met Matt Damon in Elysium, maar inmiddels heeft Foster ook regelmatig klussen als regisseur.

Lees ook: Drie keer… Jack Nicholson op Netflix

Het aanbod van Netflix telt in België inmiddels al veel meer dan 1500 films en series. De keuze is dus reuze, maar juist dat is soms moeilijk als je niet weet waar je naar wilt kijken. Je raakt verdwaald in het aanbod en na uren speuren constateer je dat het alweer bedtijd is en is er niets terecht gekomen van een heerlijk avondje Netflixen. NetflixInBelgië helpt je om makkelijker en sneller een keuze te maken. Ieder weekend lichten we een acteur of actrice van naam uit en geven je drie mogelijke films om uit te kiezen, waar de betreffende acteur uiteraard een hoofdrol in speelt.

Bekijk ook: Het complete aanbodoverzicht van Netflix

Jodie Foster

Acteren doet Jodie Foster eigenlijk al haar hele leven lang. Toen ze twee jaar was scoorde ze al haar eerste rolletje. Dit waren nog geen echte filmrollen, maar het begon voor de Amerikaanse allemaal in televisiereclames. Eind jaren zestig, toen ze een jaar of acht was, maakte Jodie Foster haar acteer debuut in televisieseries. Ze was pas veertien toen ze al genomineerd werd voor een Oscar. Dat was voor haar bijrol in Taxi Driver. Het beeldje ontving ze nog niet, daar moest ze nog twaalf jaar op wachten. In 1988 won Foster een Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol in de film The Accused en drie jaar later herhaalde ze dit huzarenstukje door de Oscar in de wacht te slepen voor haar hoofdrol in The Silence of the Lambs. Bij die twee Oscars bleef het voor Foster, maar ze won nog wel tal van andere prijzen en altijd droeg zij er aan bij om de film naar een hoger niveau te stuwen.

Tegenwoordig besteedt de bijna 53-jarige lesbienne steeds meer aandacht aan het produceren en regisseren van films en series. In 1991 regisseerde ze haar eerste film, Little Man Tate. Dit werd een bescheiden succes, net als Home for Holidays en The Beaver. Jodie Foster was ook een paar keer betrokken als regisseur van een Netflix Original. Voor het eerste en tweede seizoen van Orange is the New Black regisseerde ze twee afleveringen. Jodie Foster nam aflevering drie van seizoen één, Lesbian Request Denied en aflevering één van seizoen twee, Thirsty Bird, voor haar rekening. Ook kreeg ze een klus voor House of Cards. Aflevering negen van het tweede seizoen van House of Cards viel onder de regie van Foster. Gelukkig is Jodie Foster op Netflix ook in meerdere films te bewonderen als actrice en wij hebben drie fraaie titels met haar in de hoofdrol op een rij gezet.

    1. The Silence of the Lambs

Haar rol in The Silence of the Lambs is misschien wel het grootste succes uit de carrière van Jodie Foster. Voor deze rol won ze dus haar tweede Oscar. The Silence of the Lambs is natuurlijk de film over Hannibal Lecter, de seriemoordenaar. The Silence of the Lambs was een mega succes, want niet alleen Jodie Foster ontving voor haar aandeel in deze thriller een Oscar. Er werden nog vier andere presitgieuze Oscars gewonnen en er zijn maar twee andere films die dat wisten te presteren (One Flew Over the Cuckoo’s Nest en It Happened One Night). Jodie Foster moet in The Silence of the Lambs de inmiddels opgepakte Hannibal Lecter zien te overtuigen om mee te werken aan een zaak, waarin gejaagd wordt op een andere seriemoordenaar.

    1. Inside Man

In Inside Man wordt Jodie Foster onderdeel van een bankoverval. Het is geen normale bankoverval, want de overvallers zijn niet uit op geld. Ze zijn namelijk op zoek naar een document waar belastende informatie over de bankdirecteur in staat. En hier komt de rol van Foster om de hoek kijken. Als effectenmakelaar met belangrijke connecties wordt zij tijdens de bankoverval ingezet, maar het bevordert de onderhandelingen allerminst. De voornaamste reden voor Foster om mee te werken aan Inside Man was Spike Lee. Lee regisseerde de film en met hem wilde Jodie Foster al tijden samenwerken.

    1. Carnage

Carnage is een komische dramafilm waarbij Jodie Foster speelt tegen Kate Winslet. Beide vrouwen zijn getrouwd en hebben kinderen. Hun zoons krijgen ruzie met elkaar en het zoontje van Jodie Foster raakt bij deze ruzie een aantal tanden kwijt. Een poging om de zaak op een volwassen manier op te lossen mislukt compleet en al snel hebben de twee gezinnen de grootste ruzie met elkaar. De partijen staan lijnrecht tegenover elkaar en het moddergooien begint al snel, maar gelukkig is er tussen de bedrijven door ook genoeg ruimte voor grappige en chaotische scènes waardoor er met regelmaat een lach op het gezicht van de kijker verschijnt.

Meer films van Jodie Foster op Netflix bekijken? Klik HIER