Drie keer ... op Netflix Laatste Nieuws

Drie keer… George Clooney op Netflix

George Clooney

Zien we George Clooney tegenwoordig vooral koffie drinken op dure terrassen of special koffiewinkels plunderen, tussendoor maakt de Amerikaan nog altijd heel wat films. En het meest merkwaardige is nog wel dat hij nog nooit de Oscar voor beste acteur heeft gewonnen. Was dit jaar alle aandacht gericht op eindelijk het eerste gouden beeldje voor Leonardi DiCaprio, moet deze campagne in 2017 voor Clooney worden georganiseerd?

Het aanbod van Netflix telt in België inmiddels al veel meer dan 1500 films en series. De keuze is dus reuze, maar juist dat is soms moeilijk als je niet weet waar je naar wilt kijken. Je raakt verdwaald in het aanbod en na uren speuren constateer je dat het alweer bedtijd is en is er niets terecht gekomen van een heerlijk avondje Netflixen. NetflixInBelgië helpt je om makkelijker en sneller een keuze te maken. Ieder weekend lichten we een acteur of actrice van naam uit en geven je drie mogelijke films om uit te kiezen, waar de betreffende acteur uiteraard een hoofdrol in speelt.

Bekijk ook: Drie keer… Robin Williams op Netflix

George Clooney op Netflix

Want het mag minimaal opmerkelijk genoemd worden dat de inmiddels 54-jarige uit Kentucky zelfs maar drie keer is genomineerd. In 2007, 2009 en 2011 keek hij toe hoe anderen er met de buit vandoor gingen. Troostprijsjes, jaar daar heeft George Timothy Clooney er meer dan genoeg van. Voor de film Syriana won hij de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol en als producent was het met Argo raak voor de beste film. Er waren nog dertig andere filmprijzen, maar die grote bleef dus altijd uit.

Voor een camera staan is Clooney letterlijk met de paplepel ingegoten. Zijn ouders Nick Clooney en Nina Bruce Warren waren al actief op televisie en zijn tante Rosemary Clooney was een verdienstelijk zangeres en actrice. Zo speelde ze in de wereldberoemde film White Christmas met Bing Crosby. Toch leek het er even op dat televisieland het zonder George moest doen. Honkbal zat hem ook in de genen en hij schopte het tot tryouts bij de Cincinnati Reds. Uiteindelijk bleek een stap naar de Major League Baseball net te groot.

Clooney ging eerst nog braaf verder met zijn studie op de University of Northern Kentucky, maar besloot daar voortijdig mee te stoppen. Na diverse baantjes bezorgde zijn oom José Ferrer hem een rol in een film over paardenraces. Na deze klus wist hij wat hij wilde: acteur worden. Hij werkte een zomer lang om naar Hollywood te vertrekken en mocht daar bij zijn tante Rosemary wonen. Het werd nog altijd niets, waarop hij vriendelijk het huis uit werd gezet. Tien jaar lang bleef Clooney doorknokken en het geluk lachte hem in 1994 eindelijk toe. Hij werd gevraagd voor de rol van dr. Douglas Ross in de serie ER. Het bleek de doorbrak die hij nodig had, want vanaf dat moment kwamen de filmrollen wel zijn kant op.

  1. From Dusk Till Dawn

Eén van de eerste succesvolle films waar George Clooney voor werd gevraagd was From Dusk Till Dawn, waar Netflix overigens een remake van heeft gemaakt. Twee seizoenen van FDTD zijn inmiddels verschenen. De gebroeders Seth (Clooney) en Richard Gecko (Quentin Tarantino) plegen een bloederige overval. Ze moeten de grens naar Mexico zien over te steken, waar ze hebben afgesproken met hun contactpersoon. De avond willen ze overbruggen in een bar, maar daar breekt na middernacht letterlijk de hel los.

  1. Ocean’s Eleven

Een leuk feitje om de populariteit van een acteur te meten. Toen George Clooney net door brak kreeg hij voor zijn rol in From Dusk Till Dawn een salarisstrookje van 250.000 dollar. Niet slecht natuurlijk, maar vijf jaar later werd er door de makers van Ocean’s Eleven maar liefst twintig miljoen dollar overgemaakt. Geld is ook precies waar het in Ocean’s Eleven over gaat. Danny Ocean (Clooney) is vrijgelaten uit de gevangenis, maar zoekt al heel snel revanche. Terry Benedict (Andy Garcia) heeft namelijk zijn vrouw afgepakt. En hoe pak je hem beter terug dan zijn casino te beroven? Ocean verzamelt een groep van elf specialisten en gaat voor de kraak van zijn leven.

  1. Project-T

In de Verenigde Staten verscheen deze film onder de naam Tomorrowland. Door het grote succes van het gelijknamige festival in ons land, besloot Walt Disney om de naam in Europa aan te passen naar Project-T. Clooney speelt de uitvinder Frank Walter. Hij komt in contact met Casey Newton. Deze tiener heeft toevallig een speldje in handen gekregen, waarmee ze in een andere dimensie kan komen. Frank wordt echter achtervolgd en ze vluchten naar de andere dimensie. Vanaf daar ontstaat een groot avontuur.