Drie keer ... op Netflix

Drie keer… Dustin Hoffman op Netflix

Dustin Hoffman Rain Man Netflix

Dustin Hoffman is een oude rot in het vak. In 1937 werd hij geboren in Los Angeles, precies de juiste stad voor iemand met ambities om acteur te worden. Toch had Dustin deze ambitie in eerste instantie helemaal niet. Dustin Hoffman droomde er namelijk van om concertpianist te worden, maar na tal van mislukkingen besloot hij het te proberen als acteur. Dat was een schot in de roos, want Hoffman is met twee Oscar’s op zak een graag geziene acteur in Hollywood-films.

Het aanbod van Netflix telt in België inmiddels al veel meer dan 1500 films en series. De keuze is dus reuze, maar juist dat is soms moeilijk als je niet weet waar je naar wilt kijken. Je raakt verdwaald in het aanbod en na uren speuren constateer je dat het alweer bedtijd is en is er niets terecht gekomen van een heerlijk avondje Netflixen. NetflixInBelgië helpt je om makkelijker en sneller een keuze te maken. Ieder weekend lichten we een acteur of actrice van naam uit en geven je drie mogelijke films om uit te kiezen, waar de betreffende acteur uiteraard een hoofdrol in speelt.

Bekijk ook: Drie keer… Naomi Watts op Netflix

Dustin Hoffman

Als jonge knaap probeerde Hoffman aanvankelijk wel om pianist te worden. Na de middelbare school meldde hij zich aan bij het Los Angeles Conservatory of Music om zijn droom na te jagen. Het liep uit op een teleurstelling en ook een andere poging om een studie af te werken mislukte. Om te voorkomen dat Dustin Hoffman aan lagerwal zou raken werd hem geadviseerd het te proberen als acteur, want dat kan immers iedereen. Zo werd hem ingefluisterd.

Dit had niet direct effect. In New York probeerde hij zijn loopbaan als acteur van de grond te krijgen, maar dit vroeg veel tijd. Daarom ging hij in het begin door het leven als leraar, om alles te kunnen bekostigen. Vanaf 1967 ging het lopen en was Dustin Hoffman in de ene na de andere kaskraker te zien. Gelukkig zijn hiervan een aantal ook beschikbaar op Netflix, waarvan wij er drie hebben geselecteerd.

    1. Rain Man

Dustin Hoffman werd vanwege zijn rol in Rain Man misschien wel het meest geroemd om zijn acteerkunsten. De manier waarop hij zich inleefde in Raymond Babbitt, een volwassen man met een autistische stoornis. Hij erft veel geld als zijn vader komt te overlijden. Het brengt Raymond en zijn broer, Charlie Babbitt (Tom Cruise), bij elkaar. Na een periode van aftasten groeien de broers, die elkaar niet kenden, naar elkaar en ontstaan er vertederende momenten.

  1. Runaway Jury

Runaway Jury is een verfilming van het boek In het Geding van John Grisham. Dustin Hoffman speelt advocaat Wendall Rohr. Hij klaagt de fabrikant van wapens aan, nadat een man twee collega’s heeft neergeschoten. De wapenfabrikant probeert de zaak te winnen door via Rankin Fitch (Gene Hackman) invloed uit te oefenen op de jury. Dat lukt niet helemaal en dat zorgt voor een boeiende wending in Runaway Jury.

  1. Hook

In Hook speelde Dustin Hoffman met een aantal geweldige acteurs samen. Onder andere Julia Roberts en Robin Williams maakten onderdeel uit van de cast van deze komische avonturenfilm. Hoffman is Hook, ofwel kapitein Haak. Uiteraard heeft Hook geen positieve plannen, maar hij had wel op meer tegenstand van de inmiddels volwassen geworden Peter Pan verwacht.

Er staan meer films van Dustin Hoffman op Netflix!