Drie keer ... op Netflix

Drie keer… Drew Barrymore op Netflix

Drew Barrymore Netflix

Drew Barrymore is pas 41 jaar, maar ze heeft er al een lange carrière op zitten. Ze was namelijk nog geen jaar oud toen ze al te zien was in een reclame over hondenvoer. Drew Barrymore was dus haast in de wieg gelegd om actrice te worden. Dat het leven van een actrice niet altijd over rozen gaat blijkt ook in het geval van Barrymore. Naast de vele ups heeft ze namelijk ook diepe dalen gekend, maar gelukkig heeft ze deze wel altijd overwonnen.

Het aanbod van Netflix telt in België inmiddels al veel meer dan 1500 films en series. De keuze is dus reuze, maar juist dat is soms moeilijk als je niet weet waar je naar wilt kijken. Je raakt verdwaald in het aanbod en na uren speuren constateer je dat het alweer bedtijd is en is er niets terecht gekomen van een heerlijk avondje Netflixen. NetflixInBelgië helpt je om makkelijker en sneller een keuze te maken. Ieder weekend lichten we een acteur of actrice van naam uit en geven je drie mogelijke films om uit te kiezen, waar de betreffende acteur uiteraard een hoofdrol in speelt.

Bekijk ook: Drie keer… Robin Williams op Netflix

Drew Barrymore

Een paar jaar na haar televisiedebuut brak Drew Barrymore definitief door, vanwege haar rol in E.T. the Extra-Terrestrial. Alle aandacht zorgde er misschien wel voor dat Barrymore al op jonge leeftijd volwassen werd. Ze rookte al voordat ze tien jaar oud was en het gebruik van drank en drugs had ze een paar jaar later al ontdekt. Geen wonder dat het acteertalent al op jonge leeftijd in de problemen kwam. Gelukkig lukte het haar om af te kicken en pakte ze in de jaren negentig haar acteercarrière weer op. Drew Barrymore schroomde de naaktscènes niet en groeide uit tot een sekssymbool. Scream zorgde voor een kanteling haar carrière. Vanaf dat moment was ze steeds vaker in A-films te zien.

De in 2007 tot mooiste vrouw ter wereld uitgeroepen actrice is nog altijd een grote naam in de acteerwereld en ook Netflix is een samenwerking met haar aangegaan. In 2017 zal Drew Barrymore in de Netflix Original komedieserie Santa Clarita Diet te zien zijn. Samen met Timothy Olyphant speelt zij de hoofdrol in de komedieserie, die zich afspeelt in Los Angeles. Tot die tijd kunnen we op Netflix al van Drew Barrymore genieten, omdat verschillende films met haar in de hoofdrol te zien zijn.

  1. Scream

De film Scream is wereldberoemd, omdat het er aan heeft bijgedragen dat horrorfilms weer populair werden. Ook Drew Barrymore heeft als Casey Becker een aanzienlijk aandeel in de film. Zo speelt ze de openingsscène, die bij vrijwel iedereen op het netvlies gebrand staat. Ze wordt gebeld door een onbekend persoon, terwijl ze popcorn aan het klaar maken is om daarna een griezelfilm op te zetten. Ze voert een vrij normaal gesprek met de onbekende, maar als hij plotseling zegt “ik wil weten naar wie ik kijk” verandert de sfeer compleet. Het is het begin van een lange reeks horrorscènes.

  1. Never Been Kissed

In Never Been Kissed steelt Drew Barrymore de show. Na een moeizame jeugd gaat de 25-jarige Josie Geller (Barrymore) aan de slag als verslaggeefster bij een krant. Ze krijgt de opdracht om een artikel te maken over de jeugd en hiervoor moet ze zich op een middelbare school voordoen als een tiener. Ze moet van haar baas wel aansluiting vinden bij de populaire meiden van de school, maar dat is een hels karwei voor Josie aangezien ze in haar echte schooltijd ook altijd een buitenbeetje was. Per slot van rekening wordt ze ook nog verliefd op haar leraar…

  1. 50 First Dates

Henry Roth (Adam Sandler) verslindt vrouwen bij het leven. Hij is dol op ze, maar zodra het serieus wordt krijgt hij last van bindingsangst. Totdat hij Lucy Whitmore (Drew Barrymore) ontmoet. Als ze na een wilde nacht bij elkaar in bed wakker worden schrikt Lucy zich wezenloos. Henry snapt er niets van, maar als later blijkt dat Lucy bij een autoongeluk, een jaar eerder, een hersenbeschadiging heeft opgelopen. Hierdoor kan haar kortetermijngeheugen niet meer omgezet worden in langetermijngeheugen. Lucy is hierdoor elke ochtend de dag ervoor totaal vergeten. Henry stelt vervolgens alles in staat om een relatie met Lucy op te bouwen.