Drie keer ... op Netflix Laatste Nieuws

Drie keer… Diane Lane op Netflix

Diane Lane Netflix

Diane Lane is een Amerikaanse actrice. Sinds 1979 zit ze in het vak. Op haar rol in de film Unfaithful zal Lane het meest trots zijn. Voor deze film ontving ze een Oscarnominatie. Recentelijk was de Amerikaanse te horen in de kaskraker Inside Out. Ze sprak de stem in van Rileys moeder.

Het aanbod van Netflix telt in België inmiddels al veel meer dan 1500 films en series. De keuze is dus reuze, maar juist dat is soms moeilijk als je niet weet waar je naar wilt kijken. Je raakt verdwaald in het aanbod en na uren speuren constateer je dat het alweer bedtijd is en is er niets terecht gekomen van een heerlijk avondje Netflixen. NetflixInBelgië helpt je om makkelijker en sneller een keuze te maken. Ieder weekend lichten we een acteur of actrice van naam uit en geven je drie mogelijke films om uit te kiezen, waar de betreffende acteur uiteraard een hoofdrol in speelt.

Bekijk ook: Drie keer… Anthony Hopkins op Netflix

Diane Lane

Diane Lane werd in 1965 geboren in New York. Ze is de dochter van Burt Lane en Colleen Farrington. Haar moeder is ook geen onbekende in de Verenigde Staten. Farrington was model, zong in nachtclubs en in oktober 1967 was zij Playmate van de Maand in het blad Playboy. De moeder van Diane Lane overleed in oktober 2015 op 79-jarige leeftijd.

Een goede band had Lane niet met haar moeder. Ze was nog geen twee weken oud toen haar ouders besloten te scheiden. Haar moeder vertrok naar Mexico en verloor de voogdij over haar kind. Toen Diane Lane vijftien jaar oud was trok ze zich los van haar vader. Ze besloot om met een vriend, tevens acteur, naar Los Angeles te gaan. Op latere leeftijd gaf Lane toe dat het roekeloos gedrag was om die stap te nemen. Ze keerde ook niet veel later terug naar New York, maar ging niet meer bij haar vader wonen.

Teruggekeerd in New York werd Diane Lane ontvoerd door haar moeder. Ze nam Diane mee naar Georgia, de geboortestaat van haar moeder. Haar vader en Diane spanden een rechtszaak aan tegen Colleen Farrington en een paar weken later was Diane Lane weer thuis. Moeder en dochter spraken elkaar een paar jaar niet, maar na drie jaar verzoenden zij zich. Toen Lane eindelijk in rustiger vaarwater terecht kwam, kwam haar carrière ook van de grond. Ze speelde in tientallen films, waarvan er ook een aantal op Netflix te zien zijn.

  1. Unfaithfull

Zoals al werd aangegeven zal Diane Lane het meest trots zijn op haar rol in Unfaithful. Ze kreeg lovende kritieken voor de vertolking van de rol van Connie Summer. Eigenlijk ontbreekt het Connie aan niets in haar leven. Ze heeft een leuke man en een gezond kind, maar toch knaagt er iets bij haar. Als ze bij het nemen van een taxi een knappe man tegen het lijf loopt raakt ze geobsedeerd. Ze krijgt een affaire, maar Connie Summer merkt al snel dat het ook veel negatieve kanten heeft.

  1. Under the Tuscan Sun

Het leven van Frances verandert in een hel als haar man haar verlaat en ze het huis in San Francisco niet meer kan betalen. Francis krijgt van haar beste vriendin een reis naar Toscane cadeau. De reis wordt het startsein van een nieuw leven. Ze raakt verliefd op een oud huisje in Cortona. Ze koopt het en bouwt een compleet nieuw leven op en komt er zelfs een oude bekende langs…

  1. Judge Dredd

Judge Dredd speelt zich af in de toekomst. De aarde is haast onbewoonbaar geworden. De wereld wordt bevolkt op slechte een aantal plaatsen. Hier wordt de orde gehandhaafd door judges, waarvan Hershey (Diane Lane) er één van is. Er kleeft echter een vreemd verhaal aan de judges. Hoe zijn de judges ontstaan?

Er zijn meer films van Diane Lane op Netflix te vinden. Klik HIER voor het overzicht!