Drie keer ... op Netflix

Drie keer… Denzel Washington op Netflix

Denzel Washington Netflix

Denzel Washington is zo’n acteur die er binnen een paar tellen in slaagt om de aandacht te trekken, waardoor je direct geboeid naar een film zit te kijken. Morgan Freeman is bijvoorbeeld ook zo’n acteur, maar Washington heeft het zeker ook in zich. Het had echter niet veel gescheeld of Denzel Washington was nooit een beroemd acteur geworden.

Het aanbod van Netflix telt in België inmiddels al veel meer dan 1500 films en series. De keuze is dus reuze, maar juist dat is soms moeilijk als je niet weet waar je naar wilt kijken. Je raakt verdwaald in het aanbod en na uren speuren constateer je dat het alweer bedtijd is en is er niets terecht gekomen van een heerlijk avondje Netflixen. NetflixInBelgië helpt je om makkelijker en sneller een keuze te maken. Ieder weekend lichten we een acteur of actrice van naam uit en geven je drie mogelijke films om uit te kiezen, waar de betreffende acteur uiteraard een hoofdrol in speelt.

Bekijk ook: Drie keer… Diane Lane op Netflix

Denzel Washington

Denzel wordt op 28 december 1954 geboren in New York. Hij groeide op in Mount Vernon bij zijn ouders. Toen hij veertien was maakten zijn vader en moeder bekend dat ze gingen scheiden. Op dat moment was Denzel al lang geen lieverdje meer. Hij werd bijna ‘gegrepen door de straat’, omdat hij met de verkeerde gasten om ging. Zijn moeder stuurde hem naar een privé school en dat was zijn redding. Waar zijn foute vrienden uiteindelijk achter de tralies belandden, werkte Denzel Washington aan een toekomst voor zichzelf.

Die toekomst lag in Hollywood, maar dat wist hij toen nog niet. Hij ging naar een high school in Florida en ontving later een bachelor voor drama en journalistiek. Wat hij daarna moest doen, wist Denzel zelf ook niet zo goed. Hij probeerde een aantal dingen uit, waaronder acteren. Hier bleek hij veel talent voor te hebben en uiteindelijk kwam hij terecht bij een toneelschool in San Francisco. Later keerde hij terug naar New York om te bouwen aan zijn professionele carrière als acteur. In 1981 speelde Denzel Washington zijn eerste Hollywoodrol in de film Carbon Copy. Later zouden er nog velen volgen en gelukkig staan er hiervan ook een aantal op Netflix.

  1. Man on Fire

Denzel Washington vervult in Man on Fire de rol van John Creasy, een voormalig CIA’er en marinier. Via een vriend komt hij terecht bij een securitybedrijf. Creasy wordt ingehuurd door Samuel Ramos (Marc Anthony). Ramos is een zakenman, werkzaam in Mexico. In dit land zijn ontvoeringen de orde van de dag. Het is aan Creasy de taak om dit te voorkomen. Het is niet de beste periode van Creasy, maar als de dochter van Samuel Ramos ontvoert wordt is de voormalig CIA-agent als herboren.

  1. He Got Game

In He Got Game speelt Denzel Washington de rol van een gevangene. Jake Shuttlesworth zit vast voor de moord op zijn vrouw. Hij is niet alleen een moordenaar, maar ook de vader van het grootste basketbaltalent van de Verenigde Staten. Jake wordt voorwaardelijk vrijgelaten, om er voor te zorgen dat zijn zoon kiest voor de Universiteit van Big State. Dit is namelijk een nadrukkelijke wens van de gouverneur. Jake krijgt een week om het voor elkaar te krijgen.

  1. 2 Guns

De hoofdrolspelers van 2 Guns zijn om van te watertanden. Naast Denzel Washington is de andere hoofdrol voor Mark Wahlberg. In deze komische actiefilm moeten beide mannen een onderzoek naar elkaar uitvoeren. Ze komen er spoedig achter dat ze in de val zijn gelokt door de maffia…

Er zijn meer films van Denzel Wahsington op Netflix te vinden. Klik HIER voor het overzicht!