Drie keer ... op Netflix Laatste Nieuws

Drie keer… Cate Blanchett op Netflix

Cate Blanchett Netflix
Eén rol maakt voor veel acteurs en actrices het verschil tussen een leuke carrière of een echte doorbraak. Voor veel acteurs is dat The Lord of the Rings geweest. Zo ook voor Cate Blanchett. Van een bekende in Australië is ze nu wereldwijd doorgebroken.

Het aanbod van Netflix telt in België inmiddels al veel meer dan 1500 films en series. De keuze is dus reuze, maar juist dat is soms moeilijk als je niet weet waar je naar wilt kijken. Je raakt verdwaald in het aanbod en na uren speuren constateer je dat het alweer bedtijd is en is er niets terecht gekomen van een heerlijk avondje Netflixen. NetflixInBelgië helpt je om makkelijker en sneller een keuze te maken. Ieder weekend lichten we een acteur of actrice van naam uit en geven je drie mogelijke films om uit te kiezen, waar de betreffende acteur uiteraard een hoofdrol in speelt.

Bekijk ook: Drie keer… Leonardo DiCaprio op Netflix

Cate Blanchett

De in 1969 in Melbourne geboren Blanchett heeft in 2014 zelfs een Oscar gewonnen voor haar hoofdrol in Blue Jasmine, dit jaar werd ze opnieuw genomineerd. Elf jaar geleden was het ook al raak voor haar bijrol in The Aviator. Al deze prijzen kwamen dus na The Lord of the Rings trilogie. Daarin speelde ze Galadriel.

In 1992 studeerde Blancett af in Sydney en een jaar later won ze al haar eerste toneelprijzen. Niet veel later maakte al de stap naar televisie en had een rol in succesvolle series als Heartland en Police Rescue. In 1997 kwam er het filmdebuut in Paradise Road. Als Elizabeth in de gelijknamige film leerde het grote publiek haar in 1998 voor het eerst kennen. Een gouden beeldje zat er nog niet in ondanks een nominatie, wel veroverde ze een Golden Globe.

De rollen kwamen daarna in een steeds hoger tempo, met na de LOTH-serie volgde ook de Hobbit-trilogie. Tussen al het acteren door heeft Cate Blanchett ook een druk familieleven. Ze trouwde al in 1997 met Andrew Upton en met de toneelschrijver heeft ze drie zoons. Vorig jaar besloten ze een dochter te adopteren. Haar zwangerschap in 2004 kwam overigens heel goed uit, want ze speelde in The Life Aquatic With Steve Zissou een zwangere journaliste.

  1. Lord of the Rings Trilogie

Zoals voor veel meer acteurs was de trilogie van The Lord of the Rings een flink zetje in de rug. Voor Cate Blanchett was dat niet anders. Ze speelde de verleidende rol van Galadriel. Het verhaal van de zoektocht naar de ring mag bekend zijn, Galadriel is daarin de elfenkoningin. Ze heeft een groot belang, want als de ring wordt vernietigd raakt ook zij haar magische krachten kwijt. En als mooie blondine gooit ze uiteraard alles in de strijd.

  1. Cinderella

Pas een jaar oud, maar Cinderella staat al op Netflix. Het verhaal gebasseerd op Assepoester is een heerlijke Disney-film voor het hele gezin. Cate Blancett speelt niet de meest vriendelijke rol. Ze is namelijk de stiefmoeder van Cinderella. In de Nederlandse vertaling wordt haar rol ingesproken door cabaretière Sanne Wallis de Vries.

  1. Girl Rising

Cate zet zich niet alleen maar in voor films ter vermaak. Ze is ook betrokken bij inhoudelijke verhalen. Zo heeft ze de documentaire Girl Rising ingesproken, waar veel meer grote actrices bij betrokken zijn. Deze documentaire vertelt het verhaal van negen meisjes uit verschillende delen van de wereld die te maken krijgen met gearrangeerde huwelijken, kinderarbeid en ander onrecht. Ondanks deze hindernissen blijven deze dappere meisjes hoop houden en zijn ze een inspiratiebron. Door scholing breken ze barrières en zorgen ze voor verandering.