Drie keer ... op Netflix Laatste Nieuws

Drie keer… Bryan Cranston op Netflix

Bryan Cranston Netflix
Een extreem succesvolle rol kan een acteur ook wel eens tegen gaan werken. Want kun jij Michael C. Hall ooit nog los zien van Dexter, Claire Danes en Damian Lewis zijn toch voor altijd Claire en Nicholas van Homeland. En wat te denken van Bryan Cranston. Komt hij ooit nog los van Breaking Bad? Hij doet in ieder geval een poging.

Het aanbod van Netflix telt in België inmiddels al veel meer dan 1500 films en series. De keuze is dus reuze, maar juist dat is soms moeilijk als je niet weet waar je naar wilt kijken. Je raakt verdwaald in het aanbod en na uren speuren constateer je dat het alweer bedtijd is en is er niets terecht gekomen van een heerlijk avondje Netflixen. NetflixInBelgië helpt je om makkelijker en sneller een keuze te maken. Ieder weekend lichten we een acteur of actrice van naam uit en geven je drie mogelijke films om uit te kiezen, waar de betreffende acteur uiteraard een hoofdrol in speelt.

Bekijk ook: Drie keer… Kirsten Dunst op Netflix

Bryan Cranston op Netflix

Wat de Amerikaan, geboren in San Fernando op 7 maart 1956, de rest van zijn acteurscarrière ook zal gebeuren, een nieuwe rol zoals Walter White zal hij nooit meer vertolken. En in ieder geval niet zo succesvol. Een Golden Globe en een Emmy Award waren de hoogtepunten in de prijzenkast, misschien nog wel opmerkelijker is dat Cranston vier jaar is genomineerd voor een Emmy met één en dezelfde rol. Er zijn weinig series die zo lang zo goed gewaardeerd werden en dan moet je bedenken dat er van Breaking Bad ‘slechts’ vijf seizoenen zijn gemaakt.

Voor Cranston was de rol van Walter White zijn tweede grote in een serie. Hij speelde namelijk ook ruim 150 afleveringen Hal in de komedie Malcolm in the Middle. De acteur kreeg zijn talent al in de wieg mee, want zijn vader Joseph L. Cranston was acteur en filmproducent. Als tiener stond hij al op het toneel, maar zijn ouders besloten dat het beter was dat Bryan eerst andere dingen met zijn leven ging doen. Toch bepaalde de film zijn leven, want zijn huidige vrouw Robin Dearden leerde hij kennen op de set van Airwolf. Zo begon hij eind jaren tachtig pas echt en brak in de jaren negentig door met veel bijrollen. Zo was Cranston regelmatig te zien in Seinfeld als tandarts Tim Whatley en ook in The King of Queens verscheen hij regelmatig.

Ondanks zijn karakteristieke hoofd werd Cranston dus voornamelijk gevraagd voor komedieseries. Dat veranderde met Breaking Bad. De LA Dodger fan moest het door deze grote rol vooral doen met bijrollen en daarnaast regisseerde Cranston ook steeds meer. Hoogtepunt daarbij is dat hij onder meer een aflevering van Modern Family (Election Day, seizoen 3, episode 19).

  1. Larry Crowne

Larry Crowne draait eigenlijk helemaal om Tom Hanks. Hij schreef de film, regisseerde de film en speelde ook nog maar de hoofdrol. Voor Cranston is de rol van Dean Tainot weggelegd. Dean is de man van Mercedes, die Larry Crowne in haar leslokaal krijgt. Crowne is een Navy-veteraan die ontslagen wordt bij de supermarkt omdat hij niet over de juiste schoolpapieren beschikt. Voor hem wacht dus een gang naar de schoolbanken. En dat zal zijn leven (en dat van Dean) flink veranderen.

  1. John Carter

De Disney-film John Carter brengt een fantasiewereld naar boven. De legerkapitein Carter is de Amerikaanse burgeroorlog zat en wordt goudzoeker. Daar komt hij in de problemen met de indianen en vlucht. In een grot probeert hij te schuilen, maar wordt zomaar getransporteerd naar Barsoom op Mars. Van rust is daar geen sprake, want hij komt gelijk weer in een oorlog terecht. Cranston speelt Powell, een kolonel die Carter eerst arresteert. Later weet Carter hem echter te redden van de indianen en samen gaan ze de grot binnen.

  1. Total Recall

De remake van de gelijknamige film uit 1990, maar heeft het korte verhaal waar het op gebaseerd is totaal losgelaten. In 1966 schreef Philip K. Dick het verhaal We Can Remenber It for You Wholesale. In de versie van 2012 komen alleen nog personages voor. Door een chemische oorlog is het grootste deel van de aarde onleefbaar geworden. Het huidige Groot-Brittannië en het huidige Australië strijden tegen elkaar om de resterende delen te kunnen bevolken. Cranston speelt Vilos Cohaagen, de president van de Britten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?