Drie keer ... op Netflix Laatste Nieuws

Drie keer… Anthony Hopkins op Netflix

Anthony Hopkins Netflix
Anthony Hopkins is één van de populairste acteurs van de afgelopen decennia. Sinds 1967 speelde de in Wales geboren inwoner van Amerika in tientallen films, waarvan zijn rol in The Silence of the Lambs misschien wel de meest bekende is. Nog altijd is Hopkins als acteur actief, zoals dit jaar nog in de tweede verfilming over de ontvoering van Alfred Heineken in Kidnapping Mr. Heineken.

Het aanbod van Netflix telt in België inmiddels al veel meer dan 1500 films en series. De keuze is dus reuze, maar juist dat is soms moeilijk als je niet weet waar je naar wilt kijken. Je raakt verdwaald in het aanbod en na uren speuren constateer je dat het alweer bedtijd is en is er niets terecht gekomen van een heerlijk avondje Netflixen. NetflixInBelgië helpt je om makkelijker en sneller een keuze te maken. Ieder weekend lichten we een acteur of actrice van naam uit en geven je drie mogelijke films om uit te kiezen, waar de betreffende acteur uiteraard een hoofdrol in speelt.

Bekijk ook: Drie keer… Natalie Portman op Netflix

Anthony Hopkins

Anthony Hopkins werd dus in Wales geboren, in 1937 (op oudejaarsdag wordt hij 78 jaar). Als kind had de acteur één groot voorbeeld: Richard Burton. Zijn landgenoot inspireerde en motiveerde hem om ook te gaan acteren. Net als zoveel andere acteurs was Anthony Hopkins geen ster op school. Hij ontwikkelde liever zijn artistieke kans. Nadat hij eindelijk een diploma had behaald, op aandringen van zijn ouders, en twee jaar in dienst was geweest bij het Britse leger verhuisde hij naar Londen.

In de hoofdstad van Engeland ging Hopkins naar de toneelschool om zijn dromen na te jagen. Vanaf 1967 begon het te lopen voor de Welshman. Hij kreeg verschillende rollen aangeboden, maar vanaf de jaren negentig nam zijn bekendheid meer en meer toe. Anthony Hopkins speelde meer en meer in Amerikaanse speelfilms en met zijn fantastische vertolking van de rol Hannibal Lecter in The Silence of the Lambs zette Hopkins zichzelf definitief op de kaart.

Hopkins is een acteur waar iedereen tegenwoordig dolgraag mee wil werken. Inmiddels is hij in Engeland ook onderscheiden voor zijn werk. In 1993 werd hij geridderd en in het Verenigd Koninkrijk gaat hij dan ook door het leven als Sir Anthony Hopkins. Aan fans geen gebrek dus voor Hopkins, maar zelf is de acteur ook groot van iemand. Hij vindt de muziek van André Rieu fantastisch. De componist nam in 2011 zelfs een wals van Hopkins op en speelde dit stuk tijdens een concert in Wenen en in Maastricht.

  1. Silence of the Lambs

Het is misschien wel de rol waarmee Anthony Hopkins het meest bekend is geworden als acteur: Hannibal Lecter in Silence of the Lambs. De in Litouwen geboren Lecter is een psychopaat en wordt een seriemoordenaar. Maar je hebt seriemoordenaars en je hebt seriemoordenaars. Lecter at zijn slachtoffers namelijk op. Met veel kunst en vliegwerk lukte het om de moordenaar op te sluiten. De FBI wil de geniale Hannibal Lector inzetten om andere seriemoordenaars te pakken. De film is één van de meest populaire aller tijden en niet in de laatste plaats vanwege Anthony Hopkins. Met zijn karakteristieke hoofd en angstaanjagende fluisterstem was hij geknipt voor deze rol.

  1. Instinct

In Instinct speelt Hopkins dr. Ethan Powell. De antropoloog is al een behoorlijke tijd vermist. Hij leeft in de jungle met gorilla’s. Uiteindelijk wordt Powell gevonden, maar brengt hij drie mensen om. Powell wordt opgepakt en in de gevangenis wacht hem een lastige tijd. Het leven in de gevangenis wordt Powell bemoeilijkt door bewaker Dacks. Tegelijkertijd probeert psycholoog dr. Theo Caulder de verdachte bij te staan en ervoor te zorgen dat Powell een eerlijk proces krijgt.

  1. The Rite

Bovenstaande films werden uitgebracht in de jaren negentig van de vorige eeuw. The Rite is een stuk recenter verschenen. In 2011 draaide deze film in de bioscopen en mede dankzij de aanwezigheid van Anthony Hopkins werd de horrorfilm goed bezocht. Hij speelt de onorthodoxe priester Vader Lucas. Hij ontmoet een seminarie in opleiding uit de Verenigde Staten. Vader Lucas neemt Michael Kovak (Colin O’Donoghue) onder zijn hoede en toont hem de donkere kant van het geloof.

Er zijn meer films van Anthony Hopkins op Netflix te vinden. Klik HIER voor het overzicht!