Drie keer ... op Netflix Laatste Nieuws

Drie keer… Angelina Jolie op Netflix

Angelina Jolie Netflix
Wat als… Tomb Raider niet zou bestaan. Zouden we dan nooit van Angelina Jolie gehoord hebben? Dat is mogelijk, want haar rol als Lara Croft in Tomb Raider betekende de wereldwijde doorbraak van mevrouw Jolie. Sinds Tomb Raider zagen we de actrice én regisseuse regelmatig schitteren.

Het aanbod van Netflix telt in België inmiddels al veel meer dan 1500 films en series. De keuze is dus reuze, maar juist dat is soms moeilijk als je niet weet waar je naar wilt kijken. Je raakt verdwaald in het aanbod en na uren speuren constateer je dat het alweer bedtijd is en is er niets terecht gekomen van een heerlijk avondje Netflixen. NetflixInBelgië helpt je om makkelijker en sneller een keuze te maken. Ieder weekend lichten we een acteur of actrice van naam uit en geven je drie mogelijke films om uit te kiezen, waar de betreffende acteur uiteraard een hoofdrol in speelt.

Bekijk ook: Drie keer… Morgan Freeman op Netflix

Angelina Jolie

Angelina Jolie werd dicht bij het vuur geboren, als het om de filmwereld gaat. Ze werd in 1975 geboren in Los Angeles, op steenworp afstand van Hollywood. Ze was nog maar net één jaar oud toen haar ouders besloten om uit elkaar te zijn. Haar moeder nam de opvoeding op zich. Ook zij droomde van een acteercarrière, maar daar kwam na de scheiding dus een einde aan.

Na de doorbraak van Angelina Jolie weden haar volle lippen haar handelsmerk. In haar jeugdjaren waren diezelfde lippen juist een van de redenen om in een depressie te geraken. Ze werd gepest op school vanwege haar lippen en dunne lijfje. Ook haar beugel, bril en het dragen van tweede hands kleding hielpen niet mee. Toch is het allemaal goed gekomen met Jolie.

Tijdens haar depressieve periode droomde Jolie nog van een carrière als begrafenisondernemer, maar een paar jaar later richtte ze haar focus toch weer op de acteerwereld. En met succes. Ze schitterede in tientallen films, sleepte diverse hoofdprijzen in de wacht en later ook Hollywoodhunk Brad Pitt. Samen hebben zij zes kinderen, waarvan drie adoptiekinderen.

  1. Mr. & Mrs. Smith

De liefde tussen Angelina Jolie en Brad Pitt bloeide op tijdens de opnames van Mr. & Mrs. Smith. Beide acteurs vervulden de hoofdrol in deze komische actiefilm. Lang moest het echter geheim blijven, want Pitt had op dat moment nog een relatie met Jennifer Anniston. Misschien komt het door de verliefdheid, maar Mr. & Mrs. Smith is een heerlijke actiekomedie geworden.

  1. Girl, Interrupted

In Girl, Interrupted speelde Angelina Jolie een bijrol. Dat deed ze op zo’n indrukwekkende manier dat ze hiervoor een Oscar, een Golden Globe en een SAG Award ontving. Girl, Interrupted gaat over een aantal probleemvrouwen in een inrichting. Lisa (Jolie) is er hier één van. Ze besluiten gezamenlijk om weg te lopen van de inrichting, met de ambitie om voor Disney World te gaan werken. Of die keuze wel zo verstandig is…

  1. Maleficent

Maleficent is de remake van het sprookje Doornroosje. In tegenstelling tot Doornroosje wordt Maleficent verteld vanuit het oogpunt van de heks, Malafide (Jolie). De film werd een groot succes en maakte in 2014 ook kans op een Oscar. Maleficent werd namelijk genomineerd in de categorie Beste kostuumontwerp.

Er staan meer films van Angelina Jolie op Netflix. Klik HIER om ze te bekijken.