Drie keer ... op Netflix Laatste Nieuws

Drie keer… Al Pacino op Netflix

Al Pacino Netflix

Zeg je Al Pacino, dan zeg je automatisch Michael Corleone. Dat is ook niet zo heel gek, want The Godfather is voor velen de populairste en beste filmreeks allertijden. In de Top 50 Beste Films op Netflix prijken de films van The Godfather ook bovenaan de lijst. Maar Al Pacino is meer dan The Godfather. Eigenlijk was deze reeks films slechts het begin van de carrière van de acteur uit New York. Nog altijd staat Al Pacino aan de top van de filmwereld.

Lees ook: Drie keer… Cameron Diaz op Netflix

Het aanbod van Netflix telt in België inmiddels al veel meer dan 1500 films en series. De keuze is dus reuze, maar juist dat is soms moeilijk als je niet weet waar je naar wilt kijken. Je raakt verdwaald in het aanbod en na uren speuren constateer je dat het alweer bedtijd is en is er niets terecht gekomen van een heerlijk avondje Netflixen. NetflixInBelgië helpt je om makkelijker en sneller een keuze te maken. Ieder weekend lichten we een acteur of actrice van naam uit en geven je drie mogelijke films om uit te kiezen, waar de betreffende acteur uiteraard een hoofdrol in speelt.

Al Pacino

Het is maar goed ook dat Al Pacino het ver geschopt heeft als acteur. Op school bakte hij er namelijk zoveel van. Hij had ook helemaal geen zin om zijn best te doen op school, want hij wist al vrij snel dat zijn hart lag bij het acteren. Als toneelspelen op school op de agenda stond, dan was Al Pacino ineens wel bij de les en gemotiveerd. Ondanks dat hij al vroeg wist dat hij acteur wilde worden moest hij lang wachten. Hij was al tegen de dertig toen hij voor het eerst te zien was in een Hollywood-film. Zijn doorbraak volgde een paar jaar later, vanwege zijn aandeel in The Godfather. Daarna ging het hard met de carrière van Al Pacino en scoorde hij de ene na de andere hoofdrol. Gelukkig is Al Pacino op Netflix ook voldoende aanwezig.

Als acteur heeft Al Pacino zo’n beetje in elke film gespeeld, maar ondanks dat hij langzaam richting de 80 jaar kruipt heeft hij nog wel een rol op zijn wensenlijst staan. Hij zou namelijk graag de rol van Napoleon willen spelen in een film. Het script ligt er al, maar vanwege de kosten is de film nog niet van de grond gekomen. Wie weet in de toekomst…

 1. The Godfather
 2. Zoals gezegd begon het voor Al Pacino allemaal met The Godfather. Als Michael Corleone speelde hij de maffiabaas in The Godfather. Aanvankelijk wilde Michael Corleone niets met de maffiapraktijken van zijn vader Vito Corleone te maken hebben. Michael was een oorlogsheld, maar wanneer zijn vader het slachtoffer wordt van een aanslag raakt Michael toch betrokken. En hoe…

 3. Heat
 4. In Heat is Al Pacino ten opzichte van The Godfather al heel wat jaren ouder. Heat komt uit in 1995, 23 jaar na The Godfather. Ook Heat scoort erg goed en het is geen toeval meer dat Al Pacino betrokken is bij een kaskraker. Al Pacino speelt in Heat samen met onder andere Robert de Niro, waarbij De Niro de badguy is en wordt op gejaagd door Al Pacino als detective.

 5. Donnie Brasco
  Donnie Brasco is wederom een maffiafilm waarin Al Pacino te zien is. Al Pacino is als Benjamin ‘Lefty’ Ruggiero weer eens de badguy. Lefty leert Joseph Pistone/Donnie Brasco (Johnny Depp) kennen. Donnie Brasco is echter een infiltrant van de FBI, maar de twee bouwen een hechte vriendschap op.

    

   Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

   Krijg jij onze nieuwsbrief al?