Laatste Nieuws

‘Dr House’ neemt rol van Prins Philip over in The Crown

Hugh-Laurie-The-Crown-Netflix-1

De rol van Prins Philip voor het derde seizoen van The Crown lijkt eindelijk te zijn ingevuld. Hugh Laurie zal het stokje gaan overnemen van Math Smith, dit melden Engelse kranten. In The Crown 3 zal een flinke transformatie volgen.

Reis door de tijd

The Crown volgt het leven van Queen Elizabeth. Hierdoor wordt een flinke reis door de tijd genomen en is het noodzakelijk om de acteurs ouder te maken. Een optie was om dezelfde acteurs met schmink te ‘verouderen’, maar er is voor gekozen om oudere acteurs te zoeken voor het derde en vierde seizoen. Zo werd al bekend dat Olivia Colman – bekend van Broadchurch – Claire Foy zal aflossen als Queen Elizabeth.

Dr. House

Nu is dus ook duidelijk wie de rol van Prins Philip zal gaan spelen. Hugh Laurie gaat Matt Smith aflossen. Hij is vooral bekend voor de hoofdrol in Dr. House. De nukkige maar geniale arts loste veel medische problemen op. Daarnaast was Laurie ook te zien in onder meer Project T en The Night Manager.

Bettany eerst in beeld als Prins Philip

Volgens onder andere de Daily Mail is er nog geen krabbel gezet, maar heeft bedenker Peter Morgan alles al wel met Laurie besproken. Het wachten is nog op het jawoord. Eerder was Paul Bettany in beeld om Prins Philip te gaan spelen, maar hij haakte al snel af.