Kijktips

Dit zijn onze 6 tips van oktober op Netflix

The Gift Netflix

Aan het einde van iedere maand vragen we wat jullie de beste nieuwe films, series en documentaires vinden die in deze maand zijn verschenen. Wij besluiten de maand zelf met onze tips, ditmaal 6 stuks uit oktober.

The Shannara Chronicles (seizoen 2)

Het tweede en voorlopig tevens laatste seizoen van The Shannara Chronicles is sinds oktober te zien op Netflix. De serie begint als demonen terug beginnen te keren in de vier landen, nadat ze jaren geleden verbannen waren naar het land van de voorboden. Dit land werd op slot gehouden door de eeuwen oude boom de ‘Ellcrys’. De serie volgt dan de tocht van Wil, Amberle en Eretria, die met de hulp van de druïde Allanon de eeuwenoude boom ‘Ellcrys’ moeten beschermen van uitsterven en de terugkerende demonen opnieuw uit hun land moeten zien te verjagen.

The Gift

Hebben we net weer een volledig seizoen kunnen genieten van Jason Bateman in Ozark, de volgende film met de acteur in de hoofdrol kan alweer op. The Gift met ook onder meer Rebecca Hall en Joel Edgerton is het kijken meer dan waard. Simon en Robyn zijn een jong echtpaar van wie het leven gaat zoals gepland, totdat ze een kennis van de middelbare school tegenkomen. Op het eerste gezicht herkent Simon de man niet, maar de reeks toevallige ontmoetingen leiden er toe dat een gruwelijk geheim uit hun verleden wordt blootgelegd.

Terrorism Close Calls (seizoen 1)

De wereld is deze eeuw al regelmatig opgeschrikt door terroristische aanslagen. Toch had het nog veel erger kunnen zijn, zoveel wordt duidelijk uit Terrorism Close Calls. In deze tiendelige serie worden tien terroristische aanslagen belicht, die uiteindelijk niet zijn gepleegd. Onder meer een poging om de metro in New York in 2009 aan te vallen, een poging om zeven jumbojets neer op te blazen in 2006, een poging om een aanslag te plegen tijdens een Martin Luther King Day Parade en diverse internationale plannen in Duitsland, Israël en Australië. Dat dit niet is gelukt, komt doordat speciale agenten dit wisten te voorkomen. Zij komen aan het woord in Terrorism Close Calls.

Bankier van het Verzet

De Nederlandse film Bankier van het Verzet is door Netflix aangekocht om wereldwijd te streamen en zodoende kunnen we de film nog in hetzelfde jaar zien dat het in de cinema draaide. Namens Nederland is Bankier van het Verzet ook nog eens ingediend als Oscar-kandidaat. Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is plegen de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse bank uit gesluisd.

ReMastered: Who Shot the Sheriff?

Bob Marley wordt nu in één naam genoemd met peace, rustgevend en vaak vrolijke muziek en de ontspannen raggae. Toch werd de artiest in december 1976 neergeschoten in zijn huis. Ondanks schoten in zijn buik en arm bleef hij buiten levensgevaar. Tot op de dag van vandaag is het niet duidelijk wie er verantwoordelijk was voor de aanslag, al zijn er sterke vermoedens dat Bob Marley zelf wel wist hoe het zat. Who Shot the Sheriff? Laat zien dat het gaat om meer dan zomaar een schietincident. Jamaica stond die jaren in vuur en vlam. Als zeer succesvol en geliefd artiest had Marley een grote stem, misschien wel te groot in het politieke belang van sommige kampen?

The Curious Creations of Christine McConnell

Christine McConnell is een absoluut fenomeen op Instagram. Maar bizarre foto’s weet ze telkens te verbazen, net zoals met haar eetcreaties. Dat is nu samengebracht in The Curious Creations of Christine McConnell. Het past perfect samen met Halloween. Want je kunt je zo eng mogelijk verkleden, je kunt ook de meest enge gerechten op tafel toveren.  McConnell laat in iedere aflevering zien hoe je eetbare vogelspinnen, spookhuizen van peperkoek en met chocolade overgoten doodshoofden kunt maken. En als je er geen genoeg van kunt krijgen, is het volgen van haar Instagram-account meer dan de moeite waard.

Onze 6 tips van september op Netflix
Onze 6 tips van augustus op Netflix
➡ Onze 6 tips van juli op Netflix
Onze 6 tips van juni op Netflix
➡ Onze 6 tips van mei op Netflix
➡ Onze 6 tips van april op Netflix
Onze 6 tips van maart op Netflix
Onze 6 tips van februari op Netflix
Onze 6 tips van januari op Netflix