Kijktips

Dit zijn onze 6 tips van oktober op Netflix

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten iedere maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, daarom tippen wij aan het einde van iedere maand juist een aantal misschien wat minder opvallende titels die wel degelijk de moeite waard zijn. Onze 6 tips van oktober.

Tell Me Who I Am

In Tell Me Who I Am draait het om de identieke tweeling Marcus en Alex Lewis. Alex is zijn geheugen kwijtgeraakt op zijn achttiende door een ongeluk. Hij wil dat Marcus hem vertelt hoe het verleden was. Marcus is best bereid dat te doen, maar blijkt ondertussen een duister familiegeheim te verbergen. Aan het project werd liefst zes jaar gewerkt.

Dancing with the Birds

Een andere nieuwe documentaire deze maand is Dancing with the Birds, nu al goed voor een 8,3 op IMDb. We worden daarin meegenomen naar de meest majestueuze vogels ter wereld waarbij ook hun paringsritueel in beeld wordt gebracht. Onder meer hun opzichte dansbewegingen worden gevolgd en heun gepronk met kleurrijke veren.

Avatar: The Last Airbender

Netflix verraste vriend en vijand door afgelopen maand plots Avatar: The Last Airbender toe te voegen aan zijn aanbod. De serie is op IMDb bestempeld met een 9,2 en vertelt het verhaal van de jonge Aang. Als hij door broer Sokka en zus Katara gewerkt wordt uit een lange winterslaap ontdekken ze dat hij een Avatar is. Met zijn speciale krachten moet hij de verschillende naties in bedwang houden. Alhoewel Netflix in Nederland slechts het eerste seizoen toevoegde van de serie, is er meer. Zo kun je ook het tweede en derde seizoen bekijken door je taalinstellingen naar Engels te zetten.

The Kominsky Method

Een jaar geleden was The Kominsky Method de verrassing, de reeks waarin Michael Douglas en Alan Arkin voor het eerst samen te zien waren wist heel wat prijzen op te halen. Een tweede seizoen was toch nog een aardig discussiepunt, vooral door de eisen van de acteurs. Nu is Douglas toch terug in de rol van acteercoach Sandy Kominsky. Norman Newlander (Arkin) is zijn beste vriend en manager. Norman verloor zijn vrouw in het eerste seizoen, waar Sandy de liefde probeert te vinden. Samen hobbelen ze door het leven, wat voor een grote lach en een forse traan zorgt.

Dolemite is My Name

Eddie Murphy keert terug op het witte doek voor de film Dolemite is My Name. In de Verenigde Staten in de bioscoop te zien, bij ons op Netflix. De film is gebaseerd op het leven van acteur en zanger Rudy Ray Moore. Tijdens de jaren 1970 wordt hij bekend als de pooier Dolemite, het extravagant hoofdpersonage uit een gelijknamige blaxploitationfilm van regisseur D’Urville Martin.

Eli

De jongen Eli heeft een auto-immuunziekte. De dokter belooft beterschap via een reeks experimentele behandelingen. Zo geschiedde, ware het niet dat Eli vervolgens geteisterd wordt door huiveringwekkende gebeurtenissen. Hij ondervindt al snel dat het huis waarin hij woont onveilig is.

Onze 6 tips van september op Netflix
Onze 6 tips van augustus op Netflix
Onze 6 tips van juli op Netflix
Onze 6 tips van juni op Netflix
Onze 6 tips van mei op Netflix
Onze 6 tips van april op Netflix
Onze 6 tips van maart op Netflix
Onze 6 tips van februari op Netflix
Onze 6 tips van januari op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?