Kijktips

Dit zijn onze 6 tips van november op Netflix

Knightfall Netflix

Aan het einde van iedere maand vragen we wat jullie de beste nieuwe films, series en documentaires vinden die in deze maand zijn verschenen. Wij besluiten de maand zelf met onze tips, ditmaal 6 stuks uit november.

Hunt for the Wilderpeople

In de wildernis van Nieuw-Zeeland vormen Ricky Baker en zijn oom Hec een bijzonder duo. In Hunt for the Wilderpeople leren we de opstandige Ricky kennen. Hij komt bij een nieuw pleeggezin terecht met de zeer vrolijke tante Bella. Al straalt Ricky het niet uit, hij heeft het stiekem best naar zijn zin in het nieuwe huis. Wanneer hij zijn plekje kwijt lijkt te raken, gaat hij er samen met Hec vandoor. Zodra duidelijk wordt dat er op ze wordt gejaagd door de politie, volgt een bizarre en tevens grappig achtervolging.

Outlaw Kings

Waar Braveheart ophield, gaat Outlaw King verder. Inmiddels zitten we aan het begin van de veertiende eeuw en probeert Robert the Bruce zijn volk weer te verenigen. De verbannen en vogelvrij verklaarde koning van Schotland probeert het nog altijd op te nemen tegen het grote en sterke leger van de Engelse koning Edward I. Het waargebeurde David tegen Goliath-verhaal uit de Britse geschiedenis is in Outlaw King vooral sterk naar voren gebracht door de veldslagen.

Sick Note

De dokter heeft slecht nieuws voor je. Je blijkt ernstig ziek en zal spoedig sterven. In eerste instantie stort je wereld in, maar al snel krijg je ontzettend veel steun. Je vriendin die je had verlaten keert terug, op je werk mag je opeens een belangrijke klus doen en zo lijken je laatste periode toch nog positief te eindigen. Tot de dokter opnieuw nieuws voor je heeft, ditmaal goed nieuws. Er is een fout gemaakt en je bent toch niet ziek. Fantastisch toch, behalve dat je inmiddels best blij was hoe geliefd je opeens was. Hoe kun je dat zo houden?

Dogs

Honden zijn onze grootste vrienden en dan ook regelmatig in films te zien. In de documentaire Dogs staan de viervoeters echt in de spotlights en dan vooral ook de bijzondere relatie met mensen. Deze zes intieme verhalen gaan nader in op de blijvende emotionele band die zich vormt tussen honden en hun verzorger, ongeacht de omstandigheden. En ook de afstand, want één van de honden woont ver weg van zijn baasje. En toch hebben ze een unieke band.

Knightfall

Knightfall is een serie van History Channel. Het eerste seizoen speelde zich vijftien jaar na de kruistochten af. Een ervaren ridder wordt meester van de Parijse tempel van zijn orde en komt vervolgens achter een schokkend geheim. De heilige graal komt steeds dichterbij, maar wat daarvoor verlaten moet worden zorgt voor veel weerstand. Inmiddels is er een tweede seizoen in de maak, waardoor Knightfall nog lang niet voorbij is.

The Final Table

Wat als je chefs uit de hele wereld met veel aanzien en vaak een Michellin-ster tegen elkaar laat strijden om de ultieme gerechten te bereiden. Het is de opzet van The Final Table. Twaalf tweetallen strijden tegen elkaar in een op het eerste oog qua opzet bekende kookwedstrijd. Zodra ze aan de slag gaat blijkt wel anders, want het niveau is ontzettend hoog. In iedere aflevering wordt er één land aangedaan, met uiteindelijk natuurlijk de jacht op de winnaar.

Onze 6 tips van oktober op Netflix
Onze 6 tips van september op Netflix
Onze 6 tips van augustus op Netflix
➡ Onze 6 tips van juli op Netflix
Onze 6 tips van juni op Netflix
➡ Onze 6 tips van mei op Netflix
➡ Onze 6 tips van april op Netflix
Onze 6 tips van maart op Netflix
Onze 6 tips van februari op Netflix
Onze 6 tips van januari op Netflix