Kijktips

Dit zijn onze 6 tips van november 2021 op Netflix

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten iedere maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, daarom tippen wij aan het einde van iedere maand juist een aantal misschien wat minder opvallende titels die wel degelijk de moeite waard zijn. Onze 6 tips van november.

True Story

Het misdaaddrama True Story is afkomstig van de maker van Narcos en kent hoofdrollen voor komiek Kevin Hart en ‘Blade’ Wesley Snipes. De twee spelen broers. De beroemde komediant geeft tijdens zijn toer een optreden in Philadelphia. Daar ziet hij zijn oudere broer weer eens. Een gebeurtenis uit hun gezamenlijke verleden zorgt echter ervoor dat alles wat hij heeft opgebouwd in gevaar komt.

Christmas Flow

Christmas Flow vertelt het verhaal van rapper Marcus, die het behoorlijk goed voor elkaar heeft: zijn carrière zit namelijk flink in de lift. Dan wordt hij echter opeens beschuldigd van laster en aanzetten tot geweld tegen vrouwen! Marcus ontmoet een journalist, die bekend is met de status van de rapper, en de twee verwisselen per ongeluk hun tassen. Dit foutje blijkt de start te zijn van een échte kerstromance, maar kunnen de tegenpolen hun verschillen opzijzetten?

Tick… Tick… Boom!

In de nieuwe musicalfilm Tick, Tick… Boom! speelt Andrew Garfield (bekend van onder meer Spider-Man, voordat Tom Holland het stokje van hem overnam) musicalschrijver en -componist Jonathan Larson. Jonathan jaagt zijn droom om een hitmusical te schrijven achterna, maar zijn vriendin Susan (Vanessa Hudgens) en zijn vrienden hebben allemaal ‘gewoon’ een normale baan. Het personage van Garfield woont daarentegen driehoogachter in een flatje zonder verwarming. Jonathan begint meer en meer te twijfelen aan zijn bestaan: moet hij niet óók vast werk gaan zoeken? Hij werkt aan een nieuwe musical, Superbia, maar praat intussen met zijn vrienden over de toekomst. Welk pad kiest hij?

Catching Killers

Catching Killers is een docuserie waarin rechercheurs vertellen over hoe bepaalde zaken hun persoonlijk raakten en hoe lastig het is om geestelijk gezond te blijven als je je constant bezighoudt met ‘monsters’, zoals seriemoordenaars. De killers die aan bod komen zijn onder meer The Happy Face Killer (Keith Hunter Jesperson) en The Green River Killer (Gary Ridgeway). Zelfs tientallen jaren na de moorden hebben de politiemannen in kwestie nog moeite om hun normale leventje op te pakken.

7 Prisioneiros

7 Prisioneiros is een Braziliaanse dramafilm die draait om Mateus, een jongen van 18 jaar. In de hoop zijn familie een beter leven te geven op het platteland, accepteert hij een baan op een sloperij in de miljoenenstad São Paulo, waar hij gaat werken voor Luca. Wanneer Mateus en een paar andere jongens echter verstrikt raken in de gevaarlijke wereld van de mensenhandel, wordt hij gedwongen te kiezen tussen werken voor de man die hem ‘gevangen heeft genomen’ of de toekomst van hem en zijn familie op het spel zetten!

Yara

De nieuwe Netflix-documentaire Yara vertelt het waargebeurde verhaal van het 13-jarige meisje Yara Gambirasio, een aanstormend gymnastje. In de avond van 26 november 2010 werd zij vermoord. Op 26 november 2010 om kwart voor 7 ’s avonds verliet Yara het sportcentrum in het pittoreske dorpje Brembate di Sopra (niet eens 3000 inwoners), om zich moederziel alleen richting huis te begeven. Daar kwam ze echter nooit aan, ondanks het feit dat ze maar 700 meter bij de trainingsfaciliteiten vandaan woonde. Op een gegeven moment besloot haar familie alarm te slaan bij de Carabinieri, de Italiaanse politie. Gelijk gingen alle alarmbellen af en werd er een enorme zoekactie op touw gezet met honderden vrijwilligers. Zónder resultaat… Pas op 26 februari 2011 werd het lichaam van Yara Gambirasio gevonden, maar wat was er precies gebeurd? Meer info over haar verdwijning vind je HIER!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?