Kijktips

Dit zijn onze 6 tips van november op Netflix

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten iedere maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, daarom tippen wij aan het einde van iedere maand juist een aantal misschien wat minder opvallende titels die wel degelijk de moeite waard zijn. Onze 6 tips van november.

Who Killed Little Gregory?

In het true crime genre heeft Netflix opnieuw een bizar verhaal uitgelicht. De vierjarige Gregory werd in een klein Frans plaatsje in de jaren’80 vermoord. Het zou een wraakactie zijn richting zijn vader, want al enkele jaren werd hij en zijn vrouw telefonisch bedreigd. De reden? Hij was als enige in de familie wel succesvol en zou daar iets te veel mee te koop lopen. Wat volgt is een in alle facetten bizar en stuitende geschiedenis, met een zeer dubieuze rol voor de hijgerige journalisten, politiekorpsen die elkaar tegen werken en compleet onbekwame rechter en mensen die het heft in eigen hand nemen. Maar antwoorden… komen die er ook op de vraag wie Gregory vermoordde?

Busted!

De Mol, maar dan in Zuid-Korea. Dat is waar Busted! in een zeer korte omschrijving mee te vergelijken valt. Zeven bekende Koreanen komen terecht in ‘Project D’. Iedere aflevering worden ze door een mysterieuze man genaamd K op speurtocht gestuurd, terwijl ze ondertussen het mysterie achter Project D en het ontstaan hiervan moeten zien te ontcijferen. Deze maand is het tweede seizoen verschenen. De drempel waar je overheen moet is de taalbarrière, zodra deze genomen is kom je in een spannende zaak.

The Knight Before Christmas

Je zal maar vlak voor kerstmis iemand aanrijden doordat er plotseling een verwilderde man op de weg loopt. Het lijkt er vervolgens op dat hij een hersenschudding heeft opgelopen, want hij beweer een ridder te zijn. Niemand gelooft dit verhaal uiteraard, maar je besluit wel voor hem te gaan zorgen tijdens zijn herstel. En in die periode begin je toch stiekem het idee te krijgen dat er een kern van waarheid in schuilt.

The Stranded

De eerste serie van Netflix vanuit Thailand zorgt voor een razend spannend verhaal. The Stranded volgt de achttienjarige Kraam, een scholier op een exclusieve privé-school. Na een verwoestende tsunami strandt hij samen andere scholieren op een afgelegen eiland. Wanneer er op het eiland steeds meer onverklaarbare dingen gebeuren, wordt het al snel duidelijk dat niemand hen komt redden.

L’uomo senza gravità

Oscar wordt geboren met een bijzondere eigenschap; hij tart de wet van de zwaartekracht. Hij zweeft meteen na zijn geboorte door de verloskamer. Zijn moeder en oma besluiten het kind afgezonderd van de buitenwereld op te voeden. Oscar groeit in eenzaamheid op tot een bijzondere man. Tot het moment dat hij besluit dat de wereld moet weten wie hij is: ‘de man zonder zwaartekracht’. Hij wordt een internationale beroemdheid, maar verlangt naar een gewoon leven.

Alta Mar (seizoen 2)

Een heerlijke Spaanse dramaserie, gesitueerd vlak na de Tweede Wereldooglog op een groot schip dat op weg is naar Zuid-Amerika. Twee zussen gaan een nieuw leven starten, maar al snel blijkt alles anders dan ze denken. Want grote geheimen uit hun familie komen boven tafel door een verstekeling. De eerste moorden dienen zich snel aan en ook de twee zussen zijn allerminst veilig. De waarheid leek aan het einde van het eerste seizoen eindelijk boven tafel.. het bleek van korte duur.

Onze 6 tips van oktoberop Netflix
Onze 6 tips van september op Netflix
Onze 6 tips van augustus op Netflix
Onze 6 tips van juli op Netflix
Onze 6 tips van juni op Netflix
Onze 6 tips van mei op Netflix
Onze 6 tips van april op Netflix
Onze 6 tips van maart op Netflix
Onze 6 tips van februari op Netflix
Onze 6 tips van januari op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?