Kijktips

Dit zijn onze 6 tips van mei op Netflix

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten iedere maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, daarom tippen wij aan het einde van iedere maand juist een aantal misschien wat minder opvallende titels die wel degelijk de moeite waard zijn. Onze 6 tips van mei.

The Eddy

In The Eddy mogen we ons opmaken voor veel fraaie muziek. Damien Chazelle (Whiplash en La La Land) heeft de regie namelijk in handen. Ditmaal duikt de regisseur in de jazz. Elliot (André Holland) probeert zijn jazz club overeind te houden, ondanks dat de tent in financieel zwaar weer verkeert. Daarbij heeft hij zijn zakenpartner Farid steeds meer in de smiezen die er verdachte zaken op na houdt én de dochter van Elliot staat pardoes weer op zijn stoep. Het wordt zaak die uit de handen van de criminelen te houden.

History 101

History 101 slaagt erin om historische en boeiende onderwerpen op een zeer leuke en behapbare manier te brengen. In afleveringen van twintig minuten wordt een onderwerp bij de hoorns gevat en volledig uitgewerkt. Bijvoorbeeld de ruimtewedloop, de opkomst van China of de olie in het Midden-Oosten behandeld. En de makers hebben daarbij een objectief beeld geschetst, waardoor je zelf je eigen oordeel kunt bepalen.

Control Z

Control Z is misschien wel met veel series te vergelijken. Pretty Little Liars en Elite zijn zomaar twee van de titels die een sausje hebben in deze nieuwe Mexicaanse reeks. Er is een hacker actief op een hoge school en de hacker weet geheimen van bijna alle leerlingen. Het zorgt ervoor dat iedereen onder druk staat en de grote vraag is die de hacker is. Sofia lijkt weinig last te hebben van de hacker, want ze was toch al verre van populair. Maar ze is wel degene die de hacker zou kunnen ontmaskeren.

J’ai Perdu Mon Corps (I Lost My Body)

Naoufel is een jongeman die een oogje heeft op Gabrielle. Elders in Parijs weet een hand uit een laboratorium te ontsnappen, vastbesloten om zijn lichaam weer te vinden. Een gevaarlijke queeste doorheen de hoofdstad volgt. Gedurende deze reis komen herinneringen bij de hand naar boven over zijn vorige leven tot de dag van het ongeluk.

La Corazonada

In 2018 verscheen de Argentijnse crimefilm Perdida. Waarbij een lerares met vijf studenten op pad ging, maar er met slechts vier terugkwam. Eén verdween er namelijk in het bos. Nu is de prequel verschenen genaamd La Corazonada. Daarin draait het om Pipa. De kersverse agente moet haar eerste grote zaak zien op te lossen, terwijl ze ook nog onderzoek doet naar haar eigen baas. Die wordt namelijk verdacht van moord.

Dérapages

Eric Cantona was een kleine dertig jaar geleden één van de beste voetballers van de wereld en in ieder geval was de Fransman één van de meest besproken spelers. Vooral in zijn topjaren bij Manchester United, met een arrogant kraagje omhoog en zijn wereldberoemde kung-fu kick naar een vervelende supporter. Nu schittert hij in de crimeserie Dérapages. Hij is werkloos en reageert op een boeiende vacature. Alain Delambre scoort de baan, maar al snel merkt hij dat hij nu de pion is in een wreed spel.

Onze 6 tips van april op Netflix
Onze 6 tips van maart op Netflix
Onze 6 tips van februari op Netflix
Onze 6 tips van januari op Netflix
Onze 6 tips van december op Netflix
Onze 6 tips van november op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?