Kijktips

Dit zijn onze 6 tips van maart op Netflix

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten iedere maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, daarom tippen wij aan het einde van iedere maand juist een aantal misschien wat minder opvallende titels die wel degelijk de moeite waard zijn. Onze 6 tips van maart:

Northern Rescue

De familie West krijgt heel wat te verduren wanneer moeder Sarah ziek wordt. Ze overlijdt aan kanker en dat doet vader John West (gespeeld door William Baldwin, één van de vier Baldwin-broers) nadat de kinderen moeite hebben om alles te verwerken en er financiële problemen ontstaan besluiten om Boston te verlaten voor Turtle Island Bay. Ze verblijven bij hun tante Charlie in een oud amusementspark en proberen een frisse start te maken. Nieuwe scholen, nieuwe vrienden en nieuwe uitdagingen. Maar de uitdagingen zitten vooral binnen het gezin.

Love, Death + Robots

David Fincher en Tim Miller hebben compleet de vrije hand gekregen met Love, Death + Robots. De bekende filmmakers wilden graag aan de slag in animatiestijl en de thema’s liefde, dood en robots behandelen. Het heeft ene unieke anthologiereeks opgeleverd. Zo worden we in de indrukwekkende aflevering van The Secret War bijvoorbeeld meegenomen naar een oorlog, zien we in Ice Age hoe een verloren beschaving tot leven komt in een antieke vriezer en zien we in Three Robots hoe het eraan toegaat lang na de val van de mensheid in een postapocalyptische stad. Met een grote verscheidenheid aan verhalen en animatiestijlen kun je uiteindelijk zelf bepalen wat jouw favoriet is.

A Dog’s Purpose

A Dog’s Purpose draait om de hond Bailey. Bailey zijn leven wordt van geboorte tot de dood, door verschillende reïncarnaties heen, gevolgd. Hij zit elke keer in een nieuw lichaam en op deze manier is hij in staat om meerdere baasjes te helpen en hoopt hij erachter te komen wat zijn doel precies is. Een rol in de films is weggelegd voor K.J. Apa, oftewel Archie uit Riverdale.

The Legend of Cocaine Island

De documentaire The Legend of Cocaine Island vertelt een waargebeurd crimeverhaal, maar al snel ga je mee in een compleet absurde zaak. Er gaat in Florida een verhaal rond, want één van de bewoners van het dorp heeft in het verleden een tas met cocaïne begraven op een eiland in Puerto Rico. Er gaan twee mannen op pad om de tas te zoeken, maar dan gaat het mis… Het is vooral absurd, doordat de daadwerkelijke hoofdrolspelers de gebeurtenissen naspelen. Dat doen ze met een lach op hun gezicht, tot je opeens geconfronteerd wordt met een grote mindfuck. Want alles zat toch net anders in elkaar… Of ben je nog naïever dan Rodney Hyden zelf als je in de mindfuck bent getrapt?

Traitors

Een samenwerking tussen Channel 4 en Netflix leverde al aardig wat boeiende titels op, wat te denken van The End of the F***ing World en Derry Girls. Nu is daar het eerste seizoen van Traitors bijgekomen. De serie speelt zich af in 1945 en draait om Feef Symonds (gespeeld door Emma appleton). Ze is een jonge vrouw bij de Civil Service en maakt net een aardverschuiving in de Britse politiek mee. De Labourpartij verslaat Winston Churchill. De ambitieuze Symonds gaat mee in de plannen van haar Amerikaans vriend en zal de Britse overheid gaan bespioneren. Er zou namelijk een Russische agent in het hart van de Britse regering infiltreren.

De Tweeling

Na de dood van hun ouders groeien de tweelingzusjes Lotte en Anna Bamberg gescheiden op. Anna blijft in Duitsland en moet haar hele leven hard werken voor anderen. Lotte verhuist naar een Nederlandse familie die haar op het eerste gezicht alle kansen biedt. Aanvankelijk missen de zussen elkaar en proberen ze alles om weer bij elkaar te zijn. Omstandigheden en de tijd waarin ze leven zorgen echter voor obstakels die groter zijn dan de band die ze altijd voelen. Anna trouwt met een SS-officier die aan het einde van de oorlog sneuvelt. Lottes verloofde wordt vermoord in Auschwitz. Vijftig jaar na hun laatste, pijnlijke ontmoeting probeert Anna nog één keer in contact te komen met haar tweelingzus.

Onze 6 tips van februari op Netflix
Onze 6 tips van januari op Netflix
Onze 6 tips van december op Netflix
Onze 6 tips van november op Netflix
Onze 6 tips van oktober op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?