Kijktips

Dit zijn onze 6 tips van juni op Netflix

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten iedere maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, daarom tippen wij aan het einde van iedere maand juist een aantal misschien wat minder opvallende titels die wel degelijk de moeite waard zijn. Onze 6 tips van juni.

Yankee

Voor fans van Narcos en El Chapo is Yankee de ideale serie. De Mexicaanse drugsthriller bevat dan pas één seizoen, maar wel 23 afleveringen. Yankee draait om Malcolm Moriarty, een makelaar in Tucson, Arizona. Hij gebruikt lege huizen om drugs te verhandelen, maar het is wachten tot het fout gaat. Er komt een confrontatie met de politie waardoor Malcolm op de vlucht moet slaan. Hij komt in handen van zijn werkgevers en wordt gedumpt in de woestijn. Vanaf dat moment moet hij een keihard gevecht gaan voeren om te overleven.

I Am Mother

Opgevoed wordt door een robot en daarvan gaan houden. Het overkomt een tienermeisje (gespeeld door Clara Rugaard) in I Am Mother. Ze is het eerste mens van een nieuwe generatie. De robot die haar opvoed is ontworpen om de aarde opnieuw te bevolken, want het menselijke ras sterft bijna uit. Er ontstaat een echte moeder-dochter band, tot een gewonde vreemdeling verschijnt. Want vertelt ‘moeder’ wel de waarheid? En wat zijn haar echte bedoelingen?

Oprah Winfrey presents When They See Us Now

When They See Us maakt al een maand heel veel los. Netflix maakte deze week bekend dat de serie al door 23 miljoen accounts is bekeken. Het waargebeurde verhaal gaat over de Central Park Five, vijf zwarte jongeren die in 1989 onterecht veroordeeld werden voor een verkrachting. When They See Us laat zien wat er daadwerkelijk is gebeurd en heeft verstrekkende gevolgen. Oprah Winfrey ging met de vijf mannen in gesprek over de serie, racisme en wat er moet veranderen.

Elementary (seizoen 6)

De Amerikaanse versie van Sherlock Holmes is toe aan het zesde seizoen, waarin Sherlock Holmes flink met zichzelf in de knoei is geraakt. Samen met Joan Watson heeft hij jarenlang de NYPD weten te helpen als consulent, maar hij kan zichzelf niet meer vertrouwen. Holmes merkt dat zijn geheugen achteruit gaat en hij zelfs waanideeën krijgt. Hij ziet mensen die er niet zijn en het doet hem aan het einde van het vijfde seizoen besluiten om een scan te laten maken van zijn hersenen. Alleen hij heeft dit niemand verteld…

Mr. Iglesias

Gabriel Iglesias heeft het podium ingeruild voor een schoolklas, waarin hij als geschiedenisleraar het verschil probeert te maken. De scholieren met een ‘krasje’ moeten eigenlijk van school verdwijnen, omdat de school dan mooiere cijfers kan overleggen. Mr. Iglesias maakt zich hard voor deze groep kinderen en weet ze de juiste richting in te brengen. Dat doet hij met de nodige humor, wat voor hilarische afleveringen zorgt. Combineer dat met een bijzondere groep leraren en je krijgt vanzelf een grappige serie.

The Confession Tapes (seizoen 2)

Een moord bekennen waar je helemaal geen hand in hebt gehad. Het lijkt een onwaarschijnlijke situatie, toch komt het voor. In The Confession Tapes worden zulke zaken uitgebreid belicht, waarbij de veroordeelden nu bewegen dat ze onder druk hebben verklaard iets te hebben gedaan. Door die verklaringen zijn ze veroordeeld en als je de zaak ziet die de jury’s voor hun neus krijgen is dit te begrijpen. Maar de feiten lijken echter heel anders te liggen.

Onze 6 tips van mei op Netflix
Onze 6 tips van april op Netflix
Onze 6 tips van maart op Netflix
Onze 6 tips van februari op Netflix
Onze 6 tips van januari op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?