Kijktips

Dit zijn onze 6 tips van januari 2022 op Netflix

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten iedere maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, daarom tippen wij aan het einde van iedere maand juist een aantal misschien wat minder opvallende titels die wel degelijk de moeite waard zijn. Onze 6 tips van januari.

Framed! A Sicilian Murder Mystery

Netflix gaat meer en meer op de Italiaanse toer, met bekende series als Gamorra en Suburra, maar er is méér. Framed! A Sicilian Murder Mystery bijvoorbeeld, dat in het laarsvormige land zelf ‘Incastrati’ heet. De show vertelt het verhaal van Valentino en Salvatore, twee ongelukkige televisietechnici. Op een dag stuiten de twee Italianen op een moordlocatie. Elke stap die ze vervolgens zetten om te voorkomen dat ze zélf verdachten worden, brengt hen in nog grotere problemen!

The Journalist

The Journalist introduceert Anna Matsuda, een journaliste die voor Tuoto News werkt. Ze staat bekend als een gerespecteerde reporter, die elke keer weer alles op alles zet om de waarheid (en niets dan de waarheid) boven tafel te krijgen. Ze wordt geregeld geconfronteerd met misdaden en politieke schandalen, maar ziet het als haar persoonlijke taak om de onderste steen steeds maar weer boven te krijgen. De corruptie binnen de Japanse samenleving moet en zal blootgelegd worden.

DOTA: Dragon’s Blood

In DOTA: Dragon’s Blood, gebaseerd op de bekende pc-game DOTA, ontmoeten we Davion, een Dragon Knight die de wereld moet ontdoen van… je raadt het al: draken. Op een dag ontmoet het hoofdpersonage echter een machtige, oude Eldwyrm, Slyrak, en prinses Mirana, die op een geheime missie is. Davion raakt verstrikt in gebeurtenissen met véél grotere gevolgen dan hij zich ooit voor had kunnen stellen. DOTA: Dragon’s Blood is nu op Netflix te kijken.

The House

The House is een collectie van drie duistere stop-motion animatiefilms, die elk over een mysterieus huis gaan. Het script komt van de hand van de Ierse auteur Enda Walsh (bekend van Hunger) en verschillende regisseurs hebben er daarna hun eigen draai aan gegeven. In het eerste hoofdstuk, van het Belgische duo Emma De Swaef en Marc James Roels, schenkt een architect het huis gratis uit een familie. Dat lijkt hij te doen uit liefdadigheid, maar dat is slechts schijn… In de andere twee delen wordt het huis opeens bewoond door pratende knaagdieren en katten, en zijn ook intrigerend en (vooral) bijzonder.

El Páramo

In de Spaanse horrorfilm El Páramo, geregisseerd door David Casademunt, voedt een kwaadaardig beest zich met angst en valt het een gezin lastig dat afgelegen woont in de 19e eeuw. De rustige levens van de geïsoleerde familieleden worden volstrekt op hun kop gezet. De inzet is natuurlijk: overleven!

The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman

De Engelse oplichter Robert Hendy-Freegard liet jarenlang, overal waar hij kwam, een spoor van vernieling achter. De barman, verkoper van tweedehands auto’s en oplichter vertelde zijn slachtoffers dat hij bij de inlichtingendienst MI5 werkte, troggelde ze hun spaarcenten af en zorgde er zelfs voor dat ze dachten dat ze moesten onderduiken, omdat hij ze wijsmaakte dat ze op een hitlist van de IRA stonden. The Puppet Master vertelt het verhaal van zijn opkomst én ondergang.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?