Kijktips

Dit zijn onze 6 tips van januari op Netflix

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten iedere maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, daarom tippen wij aan het einde van iedere maand juist een aantal misschien wat minder opvallende titels die wel degelijk de moeite waard zijn. Onze 6 tips van januari.

Rise of Empires: Ottoman

Sultan Mehmet II is beter bekend als Mehmet de Veroveraar. In twee periodes was hij sultan van het Ottomaanse Rijk en wist in de vijftiende eeuw van dit rijk een wereldmacht te maken. Constantinopel werd veroverd en de Romeinen werden verslagen. Hierover is nu een serie gemaakt met historisch perspectief.

Fenix

De Nederlandse kabelmaatschappij KPN heeft in het recente verleden voor hun eigen dienst een aantal series laten maken. Inmiddels is deze dienst niet meer en worden de reeksen ondergebracht bij Netflix. Dat gebeurde eerder al met Toon en nu met Fenix. Voor liefhebbers van crimeseries zoals Undercover is dit een absolute kijktip. In Noord-Brabant vindt een grote slag plaats, wat uiteindelijk uit zal lopen in een bloedbad. De dochter van de rechercheur gaat naar Brabant om de naam van haar vader te zuiveren. Tegelijkertijd komt de zoon van één van de omgekomen drugsbaronnen ook terug naar huis om de eer van de familie te redden.

Uncut Gems

Het wordt wel de rol van zijn leven genoemd. Adam Sandler is nu geen grappenmaker, maar speelt in Uncut Gems een keiharde rol. Howard Ratner heeft een gokverslaving en is eigenaar van een juwelierszaak in New York. Rijke en beroemde personen zijn er klant aan huis. Een waardevolle ongeslepen diamant uit Ethiopië moet hem eindelijk een financiële megaklapper opleveren via een veiling. Op deze manier hoopt Howard uit zijn financiële moeilijkheden te komen.

Cheer

De makers van Last Chance U hebben zich opnieuw gestort op het collegeleven, maar nu wel op een heel ander facet. Niet de sporters staan in de schuinwerpers, maar de cheerleaders. Waar dit van de buitenkant misschien een leuke bezigheid lijkt, wordt in Cheer duidelijk dat het een keiharde wereld is. Cheer volgt het team van Navarro College, dat keihard traint om de nationale titel binnen te slepen.

Vivir Sin Permiso

De Spaanse crimeserie Vivir Sin Permiso heeft een tweede seizoen gekregen. Het kopstuk van de familie heeft een goedlopend drugstransport, maar hij wordt geveld door alzheimer. Dit wil hij verborgen houden voor zijn familie, maar heeft wel een opvolger nodig. Zijn kinderen hebben geen interesse, maar zijn schoonzoon wel. Alles lijkt goed te gaan, tot de kinderen door krijgen dat ‘hun’ geld en macht aan hun neus voorbij lijkt te gaan.

The Circle

De bijzondere realityserie The Circle zorgt voor een knallende start van 2020. Acht mensen worden allemaal in hun eigen woning in een flatgebouw ondergebracht. Ze hebben de hele dag met elkaar contact, echter enkel via chats. Wat ze van elkaar weten? Alleen een profielfoto en wat basisgegevens. Maar wie is echt wie hij of zij zegt te zijn? Wie is een catfish en wie kun je vertrouwen? The Circle is in de eerste plaats zeer vermakelijke televisie, maar tegelijkertijd een wijze les over de wereld van social media.

Onze 6 tips van december op Netflix
Onze 6 tips van november op Netflix
Onze 6 tips van oktober op Netflix
Onze 6 tips van september op Netflix
Onze 6 tips van augustus op Netflix
Onze 6 tips van juli op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?