Kijktips

Dit zijn onze 6 tips van januari op Netflix

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten iedere maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, daarom tippen wij aan het einde van iedere maand juist een aantal misschien wat minder opvallende titels die wel degelijk de moeite waard zijn. Onze 6 tips van januari:

Close

Netflix-films ontvangen lang niet altijd positieve recensies, dat was in het geval van Close wel anders. De vergelijking daarbij werd regelmatig gemaakt naar de miniserie Bodyguard. Vooral omdat ook in Close het hoofdpersonage een bodyguard is, ditmaal Sam (gespeeld door Noomi Rapace). Ze moet erfgename Zoe (Sophie Nélisse) beveiligen en dat wordt al heel snel een flinke klus. Er staat namelijk een groep te trappelen om Zoe te kidnappen, waardoor de twee vrouwen op de vlucht moeten slaan. Rapace kennen we al van The Girl with the Dragon Tattoo en Bright.

When Heroes Fly

Met een prijs op het festival in Cannes en een uitstekend IMDb-cijfer van 7,6 zijn de verwachtingen van When Heroes Fly hoog. Het Israëlische drama maakt dit meer dan waard. Vier veteranen waren als familie, maar gingen met ruzie uit elkaar door de oorlog. Grootste reden van de ruzie is de dood van Yaeli, maar is ze echt dood? Jaren later wordt ze gezien en komt het viertal weer bij elkaar in hun zoektocht. En dat wordt een ware jacht.

Black Earth Rising

Michaela Coel en John Goodman spelen de hoofdrol in de Britse miniserie Black Earth Rising. Coel speelt Kate Ashby. De Afrikaanse vrouw werkt in Londen als juridisch onderzoeker voor een advocatenkantoor van Michael Ennis (Goodman). Haar adoptiemoeder, tevens haar baas, neemt een zaak aan waarin een Afrikaanse militiechef wordt vervolgt. Michael en Kate reizen daarop naar Rwanda, waar Kate de geheimen uit haar verleden wil achterhalen.

FYRE

Het FYRE Festival moest het grootste spektakel ooit worden, het werd de grootste flop aller tijden. En niet alleen dat, het bleek één grote oplichting te zijn geweest. Alles draaide om Billy McFarland. Het begon met het maken van een app waardoor het mogelijk moest worden om artiesten eenvoudig te boeken. Om hier aandacht voor te genereren moest een festival worden georganiseerd, zo exclusief mogelijk op een strand op de Bahama’s. De reclamecampagne was subliem en binnen twee dagen waren alle peperdure kaarten verkocht. Daarna ontstond één grote ramp, die subliem in beeld is gebracht door de documentaire FYRE. Met ontluisterende beelden dat McFarland mensen bleef oplichten terwijl hij op borgtocht vrij was. En de documentaire werpt ook de vraag op van de daadwerkelijke invloed van influencers op Instagram.

Tidying up with Marie Kondo

Je huis opgeruimd houden, het is een dagelijkse opgave. Daarop schakelen we tegenwoordig graag de hulp in van Marie Kondo! Marie Kondo is een begrip in Japan en inmiddels begint ze ook daarbuiten razend populair te worden. In Tidying Up with Marie Kondo helpt ze kandidaten om hun huis weer op orde te krijgen en afscheid te nemen van spullen die ze niet gelukkig maken. Want dat laatste is eigenlijk het meest belangrijke. Ook geeft ze de nodige opvouwtips.

The Escape Artist

David Tennant is bijna altijd een garantie voor goede films en series, zo ook met de BBC miniserie The Escape Artist. In dit geval speelt hij een advocaat, die met recht succesvol genoemd mag worden. Altijd weet hij wel een vormfout of een kleine uitweg in de wet te vinden voor zijn cliënten. Maar nu blijkt Tennant iets te goed. Hij weet een moordenaar op vrije voet te krijgen, al heeft hij daar al geen goed gevoel bij. Dat blijkt, want de moordenaar zal hem vanaf dat moment gaan achtervolgen… en ook zijn familie!

Onze 6 tips van december op Netflix
Onze 6 tips van november op Netflix
Onze 6 tips van oktober op Netflix
Onze 6 tips van september op Netflix
Onze 6 tips van augustus op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?