Kijktips

Dit zijn onze 6 tips van februari 2022 op Netflix

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten iedere maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, daarom tippen wij aan het einde van iedere maand juist een aantal misschien wat minder opvallende titels die wel degelijk de moeite waard zijn. Onze 6 tips van februari.

Downfall: The Case Against Boeing

In de Netflix-docu Downfall: The Case Against Boeing wordt de nalatigheid en hebzucht van het bedrijf Boeing onthuld, waardoor er binnen vijf maanden twee vliegtuigongelukken plaatsvonden. Luchtvaartexperts, journalisten, oud-werknemers van Boeing en families van slachtoffers komen aan het woord. Het resultaat: een hele cultuur van roekeloze kostenbesparing en verdoezelingen komt aan het licht, en dat terwijl de vliegtuigbouwer eens zo gewaardeerd was! Downfall dient als een soort aanklacht tegen de corrumperende invloed van Wall Street en zet vraagtekens achter de Amerikaanse bedrijfsethos.

Fistful of Vengeance

Fistful of Vengeance draait om Kai, een huurmoordenaar met superkrachten, die niets of niemand ontziet op zijn wraakmissie. Als hij echter achter een moordenaar aan zit in de Thaise hoofdstad Bangkok, ontdekt hij dat hij de wereld moet beschermen tegen een oude vijand! De hoofdpersoon stuit op een mysterieuze miljardair en een oude mystieke kracht die onze hele planeet wil overnemen…

Fedeltà

In de Netflix-serie Fedeltà volgen we Carlo en Margherita, een stel dat vijf jaar getrouwd is. Hij is romanschrijver van beroep en docent creatief schrijven, zij werkt als makelaar (en is afgestudeerd in architectuur). De ’tortelduifjes’ lijken het perfecte huwelijk te hebben, maar opeens begint Margherita te vermoeden dat er iets aan de hand is tussen Carlos en zijn studente Sofia. Hun relatie krijgt een opdonder, des te meer als Margherita begint te hunkeren naar haar fysiotherapeut Andrea. De verhuizing naar een nieuw appartement in de Italiaanse modestad Milaan zou uitkomst kunnen bieden, of toch niet?

A través de mi ventana (Through My Window)

A través de mi ventana is gebaseerd op de boeken van de Hidalgo broers-trilogie van de Venezolaanse schrijfster Ariana Godoy. De Netflix-film is het eerste verhaal van de ‘Trilogía de los Hermanos Hidalgo’. Raquel is al haar hele leven verliefd op Ares, haar aantrekkelijke en vooral heel erg mysterieuze buurjongen. Ze kijkt houdt hem goed in de gaten vanuit haar raam, zonder gezien te worden, en tot haar grote spijt hebben ze nog nóóit eenwoord gewisseld. Wat Raquel echter niet weet, is dat dit snel gaat veranderen.

Murderville

In Murderville is de hoofdrol voor acteur Will Arnett, die detective Terry Seattle speelt. In elke aflevering moet Seattle een moord oplossen, waarbij hij hulp krijgt van een beroemdheid. De twist is dat zijn partner steeds een gastrolspeler (Conan O’Brien bijvoorbeeld) is, die niet ingelicht wordt over het script. De ‘gastacteur’ heeft dus geen idee wat er gaat gebeuren en moet telkens weer improviseren, om uiteindelijk de dader aan te kunnen wijzen!

Raising Dion

De Netflix Original Raising Dion draait om Nicole, wier zoon Dion opeens allemaal mysterieuze, superheldachtige krachten krijgt. In het eerste seizoen weet Dion met behulp van die superpowers een beruchte slechterik te verslaan, en in seizoen 2 is te zien hoe hij zijn talenten ontwikkelt. Hij krijgt bijvoorbeeld een trainer en maakt nieuwe vrienden, al ontdekt hij óók dat het gevaar nog altijd op de loer ligt.

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?