Kijktips

Dit zijn onze 6 tips van februari op Netflix

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten iedere maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, daarom tippen wij aan het einde van iedere maand juist een aantal misschien wat minder opvallende titels die wel degelijk de moeite waard zijn. Onze 6 tips van februari.

Babies

Wat gaat er om bij een baby in zijn eerste levensjaar? Wat is de invloed van de opvoeding die je kiest en wat zijn daar eigenlijk de wetenschappelijke visies op? De documentairereeks Babies volgt vijftien gezinnen met opgroeiende kinderen, die allemaal een andere opvoeding hanteren. Het geeft een bijzonder inkijkje.

Crash Landing on You

Deze Zuid-Koreaanse serie heeft heel veel records gebroken in eigen land en lijkt een belangrijk inkijkje te geven over Noord-Korea. Door een fout met het paragliden komt een jonge vrouw uit Zuid-Korea per ongeluk op Noord-Koreaans grondgebied terecht. Daar komt ze in aanraking met een militair en al snel bloeit er iets op. Het verhaal tussen de twee beklijft. Wat de serie vooral bijzonder maakt is de zeer juiste weergave hoe het er momenteel aan toe gaat in Noord-Korea.

Game Night

Spelletjesavonden, daar leven Max (Jason Bateman) en Annie (Rachel McAdams) voor. Iedere week komen hun vrienden langs, tot de broer van Max op de stoep staat. Hij heeft Max altijd al weten te irriteren door veel succesvoller te zijn, nu gaat hij een stap verder. Brooks (Kyle Chandler) neemt Game Night voor één keer over… alleen dat gaat helemaal mis!

La Trêve

De Waalse crimeserie La Trêve (The Break) heeft een tweede seizoen op Netflix. In de eerste campagne maakte rechercheur Yoann Peeters een traumatische zaak mee, die hem tot het randje van gekte bracht. Op het oog lijkt hij hersteld, maar als zijn psychiater hem misbruikt om haar eigen problemen op te lossen gaat het helemaal mis. En kan hij deze zaak wel zonder kleerscheuren tot een goed einde brengen?

Restaurants on the Edge

Je kunt een restaurant beginnen op het mooiste plekje op aarde. Touristen komen dan vanzelf opdagen… maar wat als je restaurant er vervolgens als een vervallen krot uit ziet en het eten dat je serveert niet veel soeps is… Het team van Restaurants on the Edge reizen de wereld rond naar dit soort restaurants om ze weer op weg te helpen.

The Coldest Game

Oktober 1962, op het hoogtepunt van de Cubaanse crisis. CIA-agenten dwingen Joshua Mansky, een wiskundig genie en voormalig schaak wonderkind, uit zijn pensioen omdat hij de enige is die de ernstig zieke Amerikaanse speler in een schaaktoernooi kan vervangen tegen de Sovjet-kampioen Gavrylow in Warschau. De Russen gebruiken elke truc in het boek om Mansky af te leiden nadat hij de eerste wedstrijd wint, ondanks dat hij stomdronken was. Het toernooi blijkt een dekmantel te zijn voor het verzamelen van informatie van een informant, een Sovjet officier met de codenaam Gift. Alleen hij kan bevestigen of de Russen werkelijk kernkoppen hebben gestationeerd in Cuba.

Onze 6 tips van januari op Netflix
Onze 6 tips van december op Netflix
Onze 6 tips van november op Netflix
Onze 6 tips van oktober op Netflix
Onze 6 tips van september op Netflix
Onze 6 tips van augustus op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?