Kijktips

Dit zijn onze 6 tips van februari op Netflix

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten iedere maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, daarom tippen wij aan het einde van iedere maand juist een aantal misschien wat minder opvallende titels die wel degelijk de moeite waard zijn. Onze 6 tips van februari:

The Photographer of Mauthausen

Francesc Boix is een Catalaanse fotograaf en een communistische militant die in de Spaanse Burgeroorlog heeft gevochten. In de Tweede Wereldoorlog wordt hij opgepakt en gevangen gezet in het concentratiekamp Mauthausen. Daar moet hij werken in het fotolaboratorium. Wat de nazi’s echter niet weten, is dan Boix zich ten doel heeft gesteld zoveel mogelijk van de gruwelijke gebeurtenissen in het kamp te fotograferen. Met de hulp van enkele andere Spaanse gevangenen riskeert hij zijn leven om de negatieven uit het kamp te smokkelen om na de oorlog aan de wereld te laten zien.

Russian Doll

Op je verjaardag word je aangereden door een taxi en komt te overlijden. Plotseling sta je echter weer in de badkamer van je verjaardagsfeestje en blijkt je in een tijdlus terecht te zijn gekomen. Keer op keer ga je dood en keer je weer terug in de badkamer. Maar hoe kun je dit stoppen? Het doet in eerste instantie denken aan Groundhog Day, maar Russian Doll gaat veel verder. In de serie blijkt namelijk een tweede persoon exact hetzelfde te hebben, alleen kennen ze elkaar helemaal niet. Hoe zijn ze verbonden? Het wordt een bizarre tocht.

Workin’ Moms

Als je net moeder bent geworden, wil je helemaal nog niet denken aan een wereld waarbij je even geen zicht hebt op je kleine spruit. Toch zul je na je zwangerschapsverlof weer aan het werk moeten. Datzelfde gebeurt in Workin’ Moms bij vier zeer verschillende dames. Terwijl ze net moeder zijn geworden, moeten ze er ondertussen alles aan doen om de juiste balans te vinden tussen hun baan, hun familie en hun liefdesleven en dat blijkt een flinke uitdaging te zijn.

Rebellion

De Paasopstand in Dublin in 1916 staat aan de basis van het huidige Ierland. De heftige strijd had grote gevolgen en deze worden in Rebellion belicht van het perspectief van vier van elkaar verschillende vrouwen. Rebellion verscheen als een miniserie, maar schreeuwde om een vervolg. Het verhaal was namelijk nog lang niet voorbij, daardoor verscheen nu dan ook het tweede seizoen.

Period. End of Sentence.

Period. End of Sentence. verscheen in februari op Netflix en won in deze maand ook nog eens de Oscar voor de beste korte documentaire. Period. End of Sentence. vertelt het verhaal op het Indiase platteland, waar menstruatie nog een stigma is. Het lukt ze niet makkelijk om aan producten te komen die ze kunnen helpen bij de maandelijkse periode en dat heeft veel invloed op hun leven en opleiding.

Horror Homes

Eindelijk heb je jouw droomhuis gevonden en zit je gesetteld in je nieuwe stulpje. Maar opeens gaat er van alles mis. Je muren verzakken, schimmel spuit uit de muren en één heftige storm verwoest je halve huis. Het komt veel vaker voor dan je denkt, dat laat Horror Homes wel zien. Hoe een klein scheurtje veranderde in een het instorten van je woning. Behalve heftige verhalen geeft het ook een beeld hoe je dit kunt voorkomen.

Onze 6 tips van januari op Netflix
Onze 6 tips van december op Netflix
Onze 6 tips van november op Netflix
Onze 6 tips van oktober op Netflix
Onze 6 tips van september op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?