Kijktips

Dit zijn onze 6 tips van december op Netflix

Aan het einde van iedere maand vragen we wat jullie de beste nieuwe films, series en documentaires vinden die in deze maand zijn verschenen. Wij besluiten de maand zelf met onze tips, ditmaal 6 stuks uit december.

Bad Blood

Maffia is in veel landen uitgebreid gedocumenteerd, maar wist jij dat er in Montreal ook een zeer groot maffianetwerk is? De havenstad in Canada is een geliefde plek om drugs Noord-Amerika binnen te krijgen. Diverse groepen vochten elkaar dan ook de tent uit in Montreal, tot Vito Rizzuto het heft in handen nam. Hij verenigde alle criminele families tót hij zelf achter de tralies kwam. Toen ging het spel pas echt op de wagen.

The Fix

Zet vier comedians aan een tafel, gooi één groot probleem in de groep en laat ze een oplossing aandragen. Het is het simpele en tevens fraaie concept van The Fix. Met Jimmy Carr als gespreksleider worden grote maatschappelijke thema’s behandeld. Hoe gaan we bijvoorbeeld de strijd aan met social media, kunstmatige intelligentie en ouderdom.

Springvloed

Cilla en Rolf Börjlind zijn al tijden verantwoordelijk voor veel Zweedse films en series. Zo schreven ze onder meer de Martin Beck-verhalen, werkten aan Wallander-afleveringen en bewerkten de boeken tot de serie Arne Dahl. In 2012 besloten ze zelf boeken te gaan schrijven, te beginnen met Springvloed. Het brengt twee bijzondere personen bij elkaar: een rechercheur in opleiding (Olivia Rönning) en een zwerver (Tom Stilton). Al was die zwerver in het verleden wel één van de beste rechercheurs van het land. Dan stuit Olivia ook nog op een bizarre zaak uit het verlegen en Springvloed is geboren.

Argo

Argo is gebaseerd op een waargebeurd verhaal in de jaren zeventig in Iran. De Amerikaanse ambassade in Teheran wordt bestormd en 52 Amerikanen gegijzeld. Zes weten echter te ontvluchten en schuilen in het huis van de Canadese ambasadeur. Het is alleen wachten tot ze alsnog worden ontdekt. CAI-speciailst Tony Mendez (gespeeld door Ben Affleck) moet een plan zien te bedenken om het zestal veilig het land uit te krijgen.

Bobby Robson: More Than a Manager

Bobby Robson is één van de meest kleurrijke Engelse voetbalmanager. Opmerkelijk daarbij is ook dat hij als één van de weinige Britse coaches slaagde in het buitenland. Met FC Barcelona won hij de Europa Cup II en pakte prijzen met PSV en FC Porto. Als bondscoach van Engeland zat hij ook nog eens op de bank tijdens ‘De Hand van God’. Zijn bevlogenheid en goedlachse insteek maakte veel los, zeker ook doordat hij al vanaf 1991 met enige regelmaat problemen kreeg met zijn gezondheid en uiteindelijk zou overlijden aan longkanker. Zijn levensverhaal is nu gebundeld in de documentaire More Than a Manager.

Watership Down

De BBC en Netflix hebben de handen ineen geslagen om de klassieke roman van Richard Adams te verwerken in een miniserie. Watership Down, de Nederlandse titel is Waterschapsheuvel, vertelt het verhaal van een kleine groep konijnen. Ze leven in alle rust en vrede in het zuiden van Engeland, tot ze het gevaar voelen aankomen. De konijnen gaan op een reis naar een nieuw en veilig onderkomen. Ze komen veel gevaar en angstige situaties tegen. Daarnaast is de verleiding op de loer. Het is een blik op de wereld vanuit de ogen van onschuldige konijnen.

Onze 6 tips van november op Netflix
Onze 6 tips van oktober op Netflix
Onze 6 tips van september op Netflix
Onze 6 tips van augustus op Netflix
➡ Onze 6 tips van juli op Netflix
Onze 6 tips van juni op Netflix
➡ Onze 6 tips van mei op Netflix
➡ Onze 6 tips van april op Netflix
Onze 6 tips van maart op Netflix
Onze 6 tips van februari op Netflix
Onze 6 tips van januari op Netflix