Kijktips

Dit zijn onze 6 tips van augustus op Netflix

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten iedere maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, daarom tippen wij aan het einde van iedere maand juist een aantal misschien wat minder opvallende titels die wel degelijk de moeite waard zijn. Onze 6 tips van juli.

It’s Okay to Not be Okay

K-Drama scoort steeds beter in Europa en de nieuwste reeks in dit genre is It’s Not Okay To Be Okay. Het vertelt een ongewoon romantisch verhaal tussen twee mensen die uiteindelijk elkaars emotionele en psychologische wonden helen. De ene is Moon Gang-tae, een medewerker op een psychiatrische afdeling die geen tijd heeft voor de liefde. De andere is Ko Moon-young, een succesvolle kinderboekenschrijver die nooit heeft geweten hoe liefde voelt. Als de twee elkaar inmiddels langer kennen blijkt dat hun verleden ook nog aan elkaar verweven is.

World’s Most Wanted

De FBI publiceert met enige regelmaat lijstjes van de tien meest gezochte criminelen op aarde. Netflix is met deze lijst aan de slag gegaan en portretteert vijf mensen die grote terroristische daden op hun naam hebben staan. Het geeft een heftig en pijnlijke inkijk hoe mensen zonder enig pardon de meest vreselijke dingen kunnen doen.

American Sniper

Navy SEAL Chris Kyle is de dodelijkste schutter aller tijden die door zijn vijanden de duivel wordt genoemd. Van 1999 tot 2009 vestigde hij een record met de meeste moorden als scherpschutter in de geschiedenis van het Amerikaanse leger. Kyle leerde de fijne kneepjes van het vak al toen hij een kind was en zou een prominente rol gaan spelen in de strijd tegen het terrorisme, die na 9/11 van start ging.

3%

De serie 3% is met het vierde seizoen afgerond. In een Brazilië van de toekomst is er grote armoede, behalve op één eiland vlakbij de kust. Daar is alle luxe aanwezig die je kunt wensen. Er is alleen een zeer strenge selectie om toe te worden gelaten tot het eiland, want daar kan slechts drie procent van de bevolking naar toe. En daarvoor moeten ze letterlijk strijden op leven en dood.

Biohackers

Mia Akerlund studeert geneeskunde aan de Universiteit van Freiburg. Ze ontmoet Jasper, een getalenteerde biologiestudent, en Niklas, zijn vreemde kamergenoot. Door haar interesse in Gentechnologie geraakt ze betrokken bij illegale genetische experimenten. Mia probeert ook de oorzaak van de dood van haar broer te onderzoeken. Als ze hoort van baanbrekende onderzoeksresultaten die in verkeerde handen zijn beland, moet Mia beslissen of ze haar vrienden wil beschermen of de dood van haar broer wil wreken.

High Score

Atari’s in de speelhallen, de strijd tussen Nintendo en Sega en de latere opkomst van online gamen. De gameswereld is in hoog tempo ontwikkeld en bleek al snel een ontzettend groot succes. Maar hoe dit allemaal ontstond? De documentaireserie High Score laat dit zien en neemt ons mee door de een halve eeuw wat voor veel (jeugd)sentiment zorgt.

Onze 6 tips van juli op Netflix
Onze 6 tips van juni op Netflix
Onze 6 tips van mei op Netflix
Onze 6 tips van april op Netflix
Onze 6 tips van maart op Netflix
Onze 6 tips van februari op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?