Kijktips

Dit zijn onze 6 tips van augustus op Netflix

Knightfall Netflix

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten iedere maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, daarom tippen wij aan het einde van iedere maand juist een aantal misschien wat minder opvallende titels die wel degelijk de moeite waard zijn. Onze 6 tips van augustus.

Derry Girls

Opgroeien in het Noord-Ierland van de jaren’90 was geen gemakkelijke opgave. Er bloedde een hevige strijd in het land, waarbij het geloof iedereen verscheurde in twee kampen. In deze periode volgen we vijf schoolmeiden op een katholieke school, al zijn het eigenlijk vier meiden en één jongen die gedwongen is om een meidenschool te bezoeken. Het vergelijk wordt gemaakt met Gossip Girl, alleen in een volledig andere sociale klasse. De groep beleeft dingen die je verwacht van tieners, maar ondertussen ligt de politieke situatie altijd op de loer. En dat maakt Derry Girls meer dan zomaar een komedie tienerserie. Seizoen 2 staat nu op Netflix.

Basketball or Nothing

In Basketball or Nothing duikt Netflix in een sportteam, maar wel en bijzondere. Het speelt zich namelijk af in Chinle, Arizona midden in de Navajo Nation, een Indiaans territorium. Stromend water en elektriciteit wordt hier als luxe gezien, waarbij de meeste gezinnen ver onder de armoedegrens leven. Alcoholisme en zelfmoord is dan ook aan de orde van de dag. Voor de opgroeiende jeugd is het basketbalteam, de Chinle High Wildcats, spelende in een hypermoderne sportschool, dan ook de ontsnapping voor de problemen uit het leven.

The Family

It’s Not About Faith, It’s About Power. Dit is de alleszeggende zin over de documentairereeks The Family. In het Witte Huis wordt de politieke macht uitgeoefend in de Verenigde Staten en wij zien de grote mannen in beeld. Maar wie heeft er daadwerkelijk de macht in handen? Een geheimzinnige groep conservatieve christenen – bekend als De Familie – oefent een buitenmaats grote invloed uit in Washington en heeft wereldwijde ambities.

Knightfall

De Orde van de Tempeliers was een van de meest machtige, rijke en mysterieuze militaire ordes van de middeleeuwen. De taak was duidelijk: het beschermen van de Heilige Graal. In Knightfall wordt de focus gelegd op Sir Landry, gespeeld door Tom Cullen (Downton Abbey). Jaren na de verloren kruistochten vindt hij zijn geloof terug als de Heilige Graal in Frankrijk zou zijn.

Better Than Us

Better Than Us is de allereerste Russische Netflix-serie. In de nabije toekomst hebben robots een belangrijke taak in ons dagelijkse leven. Ze rijden auto’s, voeden kinderen op en zorgen voor de beveiliging. De meeste mensen zien de robots als emotieloze machines die geprogrammeerd zijn om hun werk te doen. Maar de robots hebben inmiddels emoties ontwikkeld en voelen empathie. Arisa is de nieuwe generatie robot, die slimmer is dan een mens. Wanneer ze een moord pleegt, gaat er op haar gejaagd worden. Om onder te duiken sluit ze aan bij een disfunctionele familie.

La Victima Numero Ocho

Er wordt een bomaanslag gepleegd in de oude binnenstad van Bilbao, waar zeven doden vallen. Het politieonderzoek richt zich op het opsporen van de verantwoordelijken van de aanslag, die en jihadistische aard lijkt te hebben. Maar de wendingen worden al snel onverwachts.

Onze 6 tips van juli op Netflix
Onze 6 tips van juni op Netflix
Onze 6 tips van mei op Netflix
Onze 6 tips van april op Netflix
Onze 6 tips van maart op Netflix
Onze 6 tips van februari op Netflix
Onze 6 tips van januari op Netflix