Kijktips

Dit zijn onze 6 tips van april op Netflix

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten iedere maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, daarom tippen wij aan het einde van iedere maand juist een aantal misschien wat minder opvallende titels die wel degelijk de moeite waard zijn. Onze 6 tips van april, waarin we heel Europa afreizen.

Quicksand

De reis begint in Zweden, waar de eerste echte Scandi werd gelanceerd. Scandinavische crimeseries zijn ontzettend populair en daar is Netflix nu ook ingestapt met Quicksand. Het is een verfilming van het gelijknamige boek van Malin Persson Giolito, hij won in 2016 de Nordic Crime Novel of the Year met zijn verhaal. De achttienjarige Maria Norberg wordt gearresteerd nadat er een dodelijke schietpartij is geweest in een dure buitenwijk van Stockholm. Maar wat is nou daadwerkelijk haar rol in het geheel?

Lykke-Per

Van Zweden naar Denemarken, want Lykke-Per was dit jaar de Deense inzending voor de Oscars. De film won niet, die eer ging naar Roma, toch is Lykke-Per meer dan de moeite waard. Hoofdrolspeler Lykke-Per verlaat Jutland en zijn streng religieuze gezin om geluk te vinden. In Kopenhagen wil hij ingenieur worden en werkt naast zijn studie hard aan een zeer vooruitstrevend project. Hij is daarmee zijn tijd zover vooruit dat zelfs professoren hem voor krankzinnig verklaren.

Lo Spietato

Door naar Italië, Milaan om precies te zijn. Maffiaverhalen spelen zich vaak af in Rome, ditmaal is de Noord-Italiaanse stad het decor voor Lo Spietato. Oftewegl The Ruthless. Hierbij gaat het om Santo Russo. In de jaren’80 was hij een kleine crimineel, maar weet zich op te werken tot een belangrijke speler. Hij heeft uiteindelijk zelfs een imperium, maar hoe lang kan dit goed gaan? Russo houdt zich namelijk met van alles bezig en ook op persoonlijk vak wacht hem wel erg veel uitdagingen.

A quién te Ilevarias a una Isla Desierta?

De titel van deze film is een mond vol. Wie zou je meenemen naar een onbewoond eiland? Dat is de vraag die gesteld wordt in de film, met diverse bekende gezichten uit La Casa de Papel. Vier huisgenoten vieren hun laatste avond samen in het huis. Maar alles wordt anders wanneer er een schokkend geheim naar buiten komt.

Outlander (seizoen 3)

De Brits-Amerikaanse serie Outlander is misschien niet de meest bekende serie, maar wel ontzettend geliefd. We zijn inmiddels in Schotland aanbeland, waar Claire Randall door de tijd zal reizen. Met haar man Frank gaat ze in 1945 naar de Schotse Hooglanden voor een huwelijksreis. Frank wil een reis maken om zijn voorvader Jonathan ‘Black Jack’ Randall te eren. Claire ontdekt echter een wijze om terug te keren naar het Schotland van 1743.

You vs Wild

De reis eindigen we in de natuur. Bear Grylls neemt je in de interactieve serie You vs Wild mee naar de wildernis. Hij staat voor zware klussen, om bijvoorbeeld een dokter te redden en medicijnen in een dorp midden in de jungle af te leveren. Grylls komt telkens voor lastige keuzes te staan en dan is het aan de kijker.

Onze 6 tips van februari op Netflix
Onze 6 tips van januari op Netflix
Onze 6 tips van december op Netflix
Onze 6 tips van november op Netflix
Onze 6 tips van oktober op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?