Laatste Nieuws

Dit maakt Brooklyn Nine-Nine seizoen 6 anders dan de eerdere seizoenen

Brooklyn Nine-Nine is een razend populaire serie die inmiddels al zes seizoenen op Netflix in België kent. Het meest recente deel van het komische politieverhaal is echter behoorlijk anders dan de voorgaande vijf delen, zo oordeelt het gros van de fans. Maar waarin dan? En wat is de oorzaak van de wijzigingen?

Let op: dit bericht bevat spoilers over Brooklyn Nine-Nine seizoen 6.

NBC neemt het over van FOX

Een belangrijke oorzaak van de veranderingen kan het feit dat de serie van FOX naar NBC TV is geswitcht als producer. FOX wilde een einde aan Brooklyn Nine-Nine maken, maar daar stak NBC gelukkig een stokje voor.

En NBC besloot om de nodige dingen net iets anders aan te vliegen. Zo valt in seizoen 6 op dat de focus een stuk minder ligt op het – op hilarische wijze – oplossen van politiezaken. Er staan nu compleet andere, meer persoonlijke, zaken centraal. Denk hierbij aan de familieproblemen van Amy met haar broer, het grootse afscheid van Gina Linetti, de kapselcrisis van Rosa Diaz, het bizarre verleden van Hitchcock & Scully en de huwelijksreis van Jake en Amy.

Liefhebbers van de serie beschrijven de veranderingen op Reddit als ‘meer inzoomen op de personages als individu, in plaats van het neerzetten van een hecht collectief’ op het politiebureau. Gelukkig is het aller belangrijkste aspect wel onveranderd gebleven: de avonturen van de niet al te getalenteerde agenten zorgen er voor dat kijkers constant in een deuk liggen.

#MeToo

Verder wordt de realiteit een stuk meer betrokken in de serie. Zo is één aflevering gewijd aan de #MeToo-discussie. Hoofdrolspeelster Amy vertelt in deze episode uitgebreid over haar ervaringen met seksisme op de werkvloer: zowel op straat, jegens de burgers, als op kantoor, waar hoge piefen haar het soms behoorlijk lastig maakten.

Actrice Stephanie Beatriz, beter bekend als Rosa Diaz, zei daarover al eens: “Eén van de leukste dingen aan een sitcom is dat meer serieuze onderwerpen op een ‘stiekeme’ manier behandeld worden. Je raakt gewend aan het lachen om de show, je schept een band met de hoofdrolspelers en leeft met hun mee, en gaat jezelf vervolgens vragen stellen: ‘Wow, wat vind ik hier zelf eigenlijk van?'”

Hoe gaan seizoenen 7 en 8 eruit zien?

Inmiddels is al bekend dat seizoen 7 compleet in de ‘jaren 80-stijl’ zullen worden opgenomen en uitgezonden. Dat betekent: een droge voice-over en beeldkwaliteit die te wensen over laat. En ook seizoen 8 wordt anders dan de voorgaande seizoenen. Er gaat namelijk groots uitgepakt worden inzake de Black Live Matters-zaak.

Tot tevredenheid bij acteur Terry Crews, zo reageerde hij in Late Night with Seth Meyers. “We hebben al met zijn allen via Zoom gesproken over wat er allemaal gebeurt in ons land momenteel. Al het machtsmisbruik. We hebben echt eye-opening gesprekken gehad over het onderwerp en over hoe we het gaan behandelen in het nieuwe seizoen.”

Een hele hoop veranderingen dus, maar al met al zullen de liefhebbers van Brooklyn Nine-Nine vooral blij zijn dat er weer grenzeloos gelachen kan worden om de rare fratsen van het geliefde politiekorps. Nine-Nine!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?