Netflixhacks

Dit kun je doen als je een phishing mail over Netflix krijgt

Heb je wel eens een e-mail ontvangen over of van Netflix, waarvan je het niet vertrouwde of de mail daadwerkelijk van Netflix kwam? Er komen met enige regelmaat phishing mails langs, dit kun je doen om de schade te beperken en na te vragen of de mail echt is.

Is deze mail van Netflix of niet?

Door de groei van Netflix zijn er ook steeds meer partijen die daar misbruik van proberen te maken. Zo verschijnen er steeds meer nepmails. Zogenaamde phishing mails gaan vaak over gegevens over je account. Netflix stuurt nooit e-mails met de vraag om je inloggegevens of je betalingsgegevens te updaten. Mocht het zo zijn dat deze gegevens niet meer goed zijn, dan zal Netflix je hier naar vragen zodra je daadwerkelijk inlogt in het systeem van de streamingdienst. Mails zoals onderstaande kun je altijd afdoen als phishing mails.

Netflix phishing mail

Wat kun je doen als je phishing mail ontvangt?

Netflix weet uiteraard graag of er phishing mail uit hun naam wordt rondgestuurd. Mocht je een dergelijke mail ontvangen, dan kun je deze altijd doorsturen naar phishing@netflix.com. Netflix kan dan actie ondernemen.

Mocht je per ongeluk wel op een link uit de phishing mail hebben geklikt of persoonlijke informatie hebben verstrekt, dan is het zaak dat je zo snel mogelijk op de website van Netflix je wachtwoord gaat veranderen. Kan je al niet meer inloggen in je Netflix-account? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Netflix. Als je ook financiële gegevens hebt verstrekt, doe je er goed aan om ook contact op te nemen met je bank.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?