Laatste Nieuws

Dit is waarom The OA seizoen 2 lang op zich laat wachten

The OA Netflix

Het tweede seizoen van The OA laat inmiddels een kleine twee jaar op zich wachten en de fans van deze bijzondere serie hoopten dat er dit najaar – net zoals in december 2016 de eerste afleveringen verschenen – nieuwe episodes zouden komen. Het blijft echter stil, daar heeft actrice, schrijfster en producer Brit Marling nu verandering in gebracht.

TV-series werken anders

Marling heeft The OA geschreven, maar vertolkt ook de hoofdrol. Ze kreeg zoveel vragen over het aanstaande tweede seizoen, dat begin 2017 al werd besteld, dat ze nu via Instagram uitgebreid heeft laten weten hoe het in elkaar zit. “TV-series worden meestal met een cyclus van een jaar gemaakt. Veel series zijn gebaseerd op boeken, strips of buitenlandse series, waardoor de schrijvers in hoog tempo kunnen werken. Daarnaast wordt er ook nog eens met een groep van schrijvers gewerkt. Terwijl een aantal nog bezig is met het afronden van verhalen, worden de eerste afleveringen al opgenomen. Bij The OA is dat een ander verhaal.”

Dubbelrol speelt mee

“Onze verhalen verschillen per afleveringen in lengte, strekking en genre. Er is geen vast patroon en het is een volledig nieuw verhaal. Alles moet uitgevonden worden en neemt veel meer tijd in beslag. We zijn daarnaast ook continu aan het aanpassen, door onze gedachtes te vertalen naar het verhaal. Daar komt nog eens bij dat door mijn dubbelrol van schrijver en hoofdrolspeelster, het niet mogelijk is om meerdere dingen te gelijk te doen.”

Vaart zit er nu echt in

Marling vergelijkt het proces ook nog met een films. “Kijkers vonden het ook wel een film van acht uur. Grote filmproducties van twee uur zijn vaak al twee jaar bezig, dan doen wij het eigenlijk nog heel snel! Een releasedatum voor seizoen 2 van the OA kan ik nog niet geven, maar ik kan wel zeggen dat we er iedere dag keihard aan werken. Aflevering 2 is inmiddels volledig afgerond, dus de vaart zit er nu echt in.”

The OA

In het eerste seizoen van The OA werden we meegenomen in het leven van Prairie. Jarenlang zat ze opgesloten in een ondergrondse bunker bij een wetenschapper die geobsedeerd was door bijna dood-ervaringen. Het einde van het eerste seizoen liet kijkers echter verbaasd achter. Door boeken die werden gevonden onder het bed van Prairie werden kijkers achtergelaten met de vraag of ze het hele verhaal niet verzonnen had.