Laatste Nieuws

Dit is waarom La Casa de Papel na vijf seizoenen stopt

Het einde van La Casa de Papel is dan echt in zicht. Met het vijfde seizoen van de serie, keert de Spaanse hitserie nog één keer terug voor gloednieuwe afleveringen. Na dat vijfde seizoen is het echter officieel gedaan met de serie. Nu is duidelijk geworden waarom er na vijf seizoenen voor gekozen is om te stoppen met de serie waarin het draait om El Professor en zijn kompanen.

Reden

Marca is erachter gekomen waarom men na vijf seizoenen ervoor gekozen heeft om niet verder te gaan met de hoofdserie. De populariteit van de groep is de laatste jaren zo drastisch toegenomen dat het steeds moeilijker werd om de groep bij elkaar te houden. De hoofdrolspelers kregen de afgelopen jaren vaak lokake en internationale acteerklussen aangeboden. Omdat het steeds moeilijker werd om de groep bij één te houden, is besloten te stoppen met de hoofdserie.

Spin-off

De laatste jaren werd er echter ook al meermaals gesproken over een spin-off. Het valt niet uit te sluiten dat die er in de toekomst wel nog gaat komen. Maker Álex Pina sprak al eens over de plannen voor een eventuele spin-off. “We hebben veel mogelijkheden voor spin-offs. Dat komt door de sterke identiteiten van de karakters. We hebben altijd gezocht naar karakters die complex zijn, dus ik denk dat bijna ieder karakter een kant heeft die we graag zouden zien in een spin-off.” Tot op heden is er nog geen concreet plan voor een spin-off. We wachten dan ook op het vijfde seizoen van La Casa de Papel. Seizoen 5 wordt ergens dit jaar op Netflix verwacht.

Wil jij als eerste weten wanneer La Casa de Papel seizoen 5 op Netflix België komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?