Laatste Nieuws

Disney-titels gaan in België voorlopig niet verdwijnen van Netflix

Disney Finding Dory Netflix

De aanstaande lancering van een eigen kanaal van Walt Disney heeft flink wat losgemaakt. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers maakte Disney dinsdagavond bekend een eigen streamingkanaal te beginnen en daardoor de huidige deal met Netflix te beëindigen. Inmiddels is duidelijk geworden wat de gevolgen hiervan zullen zijn voor ons en dit valt voorlopig in ieder geval mee.

Rechten lopen nog flinke tijd door

Momenteel hebben Netflix en Walt Disney een lopende deal. Deze samenwerking zorgt ervoor dat titels niet zomaar zullen gaan verdwijnen. Disney wil in 2018 een eigen dienst starten, maar de rechten van de Disney-films lopen in de meeste landen waaronder ook België door tot eind 2019. De komende tweeënhalf jaar zullen de films dus in ieder geval nog te zien zijn op Netflix.

Disney start alleen in Verenigde Staten

Daarnaast gaat Disney de eigen streamingdienst eerst starten in de Verenigde Staten. Wanneer het daar volledig is uitgerold, zal er pas gekeken worden naar een mondiale uitbreiding. Ook dit zorgt ervoor dat de Disney-films bij ons mogelijk nog langer dan tot en met 2019 beschikbaar blijven.

Marvel-titels blijven beschikbaar

Marvel valt sinds 2009 ook onder Walt Disney. Marvel en Netflix maken al drie jaar gezamenlijk series, namelijk Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage en binnenkort verschijnen The Defenders en The Punisher. Disney liet dinsdagavond al weten dat de huidige ontwikkelingen niet gelden voor Marvel. In een verklaring is Netflix nu ook zeer positief gestemd. “We blijven zakendoen met Disney op tal van gebieden, dat geldt ook voor Marvel TV.”

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?