Laatste Nieuws

Deze veelbelovende films komen deze winter naar Netflix

Netflix heeft de laatste jaren aardig naam gemaakt met goede films die in de winter werden toegevoegd aan het aanbod van de streamingdienst. Zo zagen we Netflix in de afgelopen jaren onder meer scoren met The Irishman, Marriage Story, Two Popes en de kerstfilm Klaus. Ook dit jaar mogen we een aantal veelbelovende films verwachten. In dit artikel vind je er vijf.

The Midnight Sky

George Clooney is terug in de hoofdrol van een film. De acteur kruipt voor The Midnight Sky in de huid van Augustine. Augustine is een eenzame maar briljante wetenschapper in het noordpoolgebied. Als een mysterieuze wereldramp plaatsvindt, moet Augustine er alles aan doen om te voorkomen dat Sully en haar mede-astronauten terugkeren naar aarde. The Midnight Sky komt op 23 december naar Netflix.

Mank

David Fincher is terug. De regisseur heeft er de laatste tijd alles aan gedaan om het verhaal van Mank af te maken. Het resultaat is een nieuwe Netflix-film waarin het leven van scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz, gespeeld door Gary Oldman, centraal staat. We krijgen onder meer informatie over de ruzie van Mankiewicz met Orson Welles over het schrijfproces van de Oscar-winnende film Citizen Kane. De film verschijnt op 4 december.

The Prom

Ryan Murphy is terug. We hebben hem de laatste tijd leren kennen van onder meer American Horror Story en American Crime Story en nu is het de beurt aan The Prom. In de film draait het om vier werkloze Broad acteurs die hun reputatie willen reden door middel van een reis naar Indiana. Hoofdrollen zijn er voor Meryl Streep, James Corden, Nicole Kidman en Andrew Rannels. The Prom is vanaf 11 december te bekijken op Netflix.

Pieces of a Woman

Vanessa Kirby speelt in Pieces of a Woman een vrouw die in verwachting is van haar eerst kind. De bevalling gaat echter gruwelijk mis en het zorgt ervoor dat alles in haar leven en in het leven van haar man (Shia LaBeouf) en moeder (Ellen Burstyn) verandert. De spanningen lopen ondertussen hoog op. De film verschijnt op 7 januari op Netflix en komt eerder ook naar de bioscopen.

Ma Rainey’s Black Bottom

Begin september kwam het verschrikkelijke nieuws naar buiten dat Chadwick Boseman was overleden aan de gevolgen van darmkanker. Met Ma Rainey’s Black Bottom heeft Netflix de laatste film waarin de acteur te zien zal zijn. Ma Rainey staat beter bekend als de Mother of the Blues en zo gedraagt ze zich ook. Ze heeft laks aan regels en komt zelfs te laat voor een studiosessie in Chicago. Uiteindelijk blijkt die sessie alles te veranderen. De film wordt op 18 december gelanceerd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?