Laatste Nieuws

Deze Netflix-series kregen in 2018 een 100% score op Rotten Tomatoes

Shirkers Netflix

Rotten Tomatoes is één van de websites waar kijkers van films en series kunnen laten weten wat ze van de productie vinden. Wanneer een titel een 100% score krijgt, wil dat zeggen dat er geen enkele negatieve review is. Van de in 2018 door Netflix geproduceerde series zijn er zes die de perfecte score wisten te behalen. Echte must watch titels dus, we hebben ze op een rijtje gezet!

One Day at a Time

Drie generaties van een Cubaans-Amerikaanse familie wordt gevolgd, die allemaal in hetzelfde huis wonen. Een sitcom met een flinke traan, die ook nog eens de problemen van de diversiteit in de Verenigde Staten aanstipt. Het tweede seizoen verscheen in 2018 en er is een derde onderweg.

Shirkers

Een bizar en tevens intrigerend verhaal. In 1992 maken drie meiden een roadmovie en deze noemen ze Shirkers. De Amerikaan Georges Cardona is bij de trip betrokken, maar altijd al een aparte vogel. Wanneer de reis klaar is, verdwijnt hij zomaar. Een kwart eeuw later krijgt Sandi Tan, inmiddels verhuisd naar Los Angeles en succesvol schrijfster, de beelden terug. Het is voor haar reden genoeg om op onderzoek uit te gaan.

Dear White People

Dear White People draait om het zwarte studentenhuis Armstrong-Parker. Het studentenhuis bevindt zich op de campus van de Universiteit van Winchester, die voornamelijk wit is. Racisme komt daarom veel voor op de campus en studente Samantha White probeert met een tegengeluid te komen. Dit doet ze door middel van een radioprogamma waarin ze de rassenkwestie bespreekbaar maakt. In 2018 verscheen het tweede seizoen.

Big Mouth

De serie Big Mouth laat op een vaak hilarische wijze zien hoe moeilijk het is om als puber door het leven te stappen. Je lichaam verandert, je behoeftes veranderen en de wereld om je heen draait nog sneller dan je gewend bent. In Big Mouth worden de problemen op de meest absurde wijze behandeld, waardoor de animatieserie al goed werd ontvangen en het tweede seizoen zelfs met een perfecte score.

Ugly Delicious

Sterrenchef David Cheng reist graag de wereld rond op zoek naar nieuwe gerechten en ingrediënten. In Ugly Delicious neemt hij de kijkers mee en dat levert een bijzondere trip op. Gerechten hoeven niet altijd als een schilderij op je bord te liggen. Het draait voor Cheng om smaak en hij schaamt zich dan ook niet om een ‘ugly dish’ op tafel te zetten. Hij is veel meer geïnteresseerd naar het verhaal achter het eten.

Hannah Gadsby: Nanette

Er verschijnen heel veel stand-up comedianshows op Netflix, geen enkele deed zoveel stof opwaaien als Hannah Gadsby met haar show Nanette. Wat begint als een voorstelling waarvan de Australische er in de afgelopen tien jaar meer heeft gemaakt, wordt gaandeweg omgebouwd als een groot statement. Waarbij Gadsby grote en actuele thema’s die haarzelf hard raken, zeer gevoelig aanpakt. Want achter iedere grap zit ook een verhaal en dat verhaal is zeker in het leven van Gadsby vaak verre van grappig.