Laatste Nieuws

Deze 6 dingen wist je nog niet over La Casa de Papel

Het einde van La Casa de Papel is in zicht nadat duidelijk werd dat de serie na vijf seizoenen stopt. Een mooi moment om op zoek te gaan naar leuke weetjes omtrent de serie. In dit artikel vind je zes dingen die je nog niet wist over de Spaanse hitserie.

– Ook El Professor heeft een geheime stadsnaam

Álvaro Morte hebben we in La Casa de Papel leren kennen als El Professor. In tegenstelling tot alle overvallers, is zijn stadsnaam niet algemeen bekend. Toch heeft hij ook een onofficiële stadsnaam. Zo zou El Professor ook de naam Vatican City (Vaticaanstad) dragen. De stad staat bekend als goed beschermd, mysterieus en gevuld met veel kennis.

– La Casa de Papel was bijna geannuleerd

La Casa de Papel is inmiddels al vier seizoenen een groot succes op Netflix, maar het had niet veel gescheeld of het succesverhaal was heel anders gelopen. In Spanje begon de serie goed, maar naarmate het eerste seizoen vorderde zakten de kijkcijfers steeds verder weg. Er werd dan ook over nagedacht om de serie te stoppen, totdat Netflix om de hoek kwam kijken.

– La Casa de Papel zou eigenlijk anders heten

Alex Pina, de bedenker van La Casa de Papel, had eigenlijk een andere naam voor de serie in zijn hoofd. De reeks is vernoemd naar het ‘Paper House’ dat overvallen werd in de eerste twee seizoenen, maar Pina dacht eerst aan Los Desahuciados. Dat betekent in het Engels ‘Outcasts’ en bij ons ‘verstotelingen’.

– Tokyo was niet de originele verteller van het verhaal

In eerste instantie was het niet de bedoeling dat Tokyo de verteller van het verhaal zou worden. Origineel werden de verhalen verteld door El Professor en Moscow. Pas later groeide Tokyo uit tot de verhalenverteller.

– De overvallers moesten eigenlijk terminaal ziek zijn

Dit had de serie ongetwijfeld heel anders gemaakt, maar in eerste instantie was het plan dat de overvallers uit La Casa de Papel terminaal ziek zouden zijn. Een idee wat toch maar niet uitgevoerd werd, omdat de serie dan ongetwijfeld een stuk minder lang had geduurd. Uiteindelijk is ervoor gekozen om alleen Berlin terminaal ziek te maken.

– Oslo sprak slechts vijf woorden uit in de serie

Met een aanwezigheid in zestien afleveringen in La Casa de Papel heeft Oslo een bijzondere rol in La Casa de Papel. Roberto Garcia, de acteur achter Oslo, sprak namelijk maar vijf woorden uit. Het enige wat Oslo gezegd heeft in de serie, is: “What? Sit down! Sit down!”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?