Laatste Nieuws

Designated Survivor nu ook geannuleerd door Netflix, geen vierde seizoen

Het verhaal van Designated Survivor is definitief voorbij. Nadat Kiefer Sutherland al liet doorschemeren dat het een lastig verhaal werd voor de serie, hakte Netflix de knoop door en maakte het de annulering bekend. Daarmee is Designated Survivor na drie seizoenen ten einde gekomen. Het is een tweede annulering voor de politieke-serie die ruim een jaar eerder al door ABC ten einde kwam. Toen besloot Netflix de reeks nog te redden voor een derde en wat nu blijkt laatste seizoen.

Kiefer Sutherland over toekomst Designated Survivor

Vlak voordat het officiële bericht wat betreft de annulering wereldkundig werd gemaakt, ging hoofdrolspeler. Kiefer Sutherland het gesprek aan met Scala Radio. “Ik denk niet dat er een vierde seizoen van Designated Survivor gaat komen. We hebben een fantastische ervaring gehad met Netflix, de vrijheid was prachtig. De realiteit is dat door de verhuizing naar Netflix, veel acteurs niet voor vast zijn gecontracteerd en op zoek zijn gegaan naar andere banen. Dat kan ik overigens niemand kwalijk nemen.”

Dat zorgt er wel voor dat het moeilijk is om iedereen weer bij elkaar te brengen. “Een vierde seizoen van Designated Survivor te maken wordt dus een zeer gecompliceerd en moeilijk verhaal. Mooier kan ik het niet maken. Ik vond het fantastisch om de serie te maken. Tegelijkertijd miste ik wel aspecten waarom ik zo genoten heb van het maken van 24. Daarom denk ik dat het tijd is voor iedereen om iets nieuws te gaan doen.”

Geen seizoen 4 Designated Survivor

Het duurde daarna niet lang voordat de kogel definitief door de kerk was. “We zijn trots dat we de fans van de serie een derde seizoen hebben kunnen geven. We zijn vooral hoofdrolspeler en producer Kiefer Sutherland dankbaar. Hij bracht de passie en toewijding in de serie, net zoals hij dat deed met zijn vertolking van Tom Kirkman. Het is hierdoor een onvergetelijk slotseizoen geworden.” Na drie seizoenen is het echter wel definitief klaar voor de reeks.