Laatste Nieuws

Derde seizoen Anne met een E begin 2020 op Netflix

Anne with an E seizoen 2 Netflix

Het derde seizoen van Anne met een E laat iets langer op zich wachten dan veel fans misschien gehoopt hadden. Netflix heeft namelijk bekendgemaakt dat alle afleveringen van het nieuwe seizoen te zien zullen zijn vanaf 3 januari 2020. Dit is later dan in Canada.

Co-productie met CBC

Anne with an E, zoals de titel origineel heet, is voor Netflix een co-productie met CBC. De Canadese zender zond het eerste seizoen als eerste uit, maar voor het tweede seizoen waren de rollen omgekeerd. Netflix bracht de reeks eerst wereldwijd op de streamingdienst en pas daarna werd de serie uitgezonden door CBC in Canada. Voor het derde seizoen van Anne met een E is het ritme zoals in het eerste seizoen. Vanaf dit weekend is de reeks te zien op CBC en vanaf 3 januari is het dan raak op Netflix.

Anne Shirley

Het derde seizoen zal bestaan uit tien afleveringen. Anne with an E is gebaseerd op het boek Anne of Green Gables van Lucy Maid Montgomery. Het verhaal gaat over Anne Shirley en speelt zich af in de jaren ’90 van de 19de eeuw. Als wees weet Anne haar plek niet te vinden, waardoor ze van weeshuis naar weeshuis gaat. Uiteindelijk komt ze terecht bij de broer en zus Cuthbert, die samen een kind wilde adopteren. Als door een miscommunicatie in plaats van een jongen, Anne voor hun neus staat, moet Anne zich gaan bewijzen.