Laatste Nieuws

Derde seizoen Anne met een E begin 2020 op Netflix

Het derde seizoen van Anne met een E verschijnt op 3 januari op Netflix in België. Alle afleveringen komen dan in één keer van het slotseizoen. De trailer is nu ook verschenen.

Co-productie met CBC

Anne with an E, zoals de titel origineel heet, is voor Netflix een co-productie met CBC. De Canadese zender zond het eerste seizoen als eerste uit, maar voor het tweede seizoen waren de rollen omgekeerd. Netflix bracht de reeks eerst wereldwijd op de streamingdienst en pas daarna werd de serie uitgezonden door CBC in Canada. Voor het derde seizoen van Anne met een E is het ritme zoals in het eerste seizoen. Vanaf september was Canada aan de beurt, vanaf 3 januari is het dan raak op Netflix.

Anne Shirley

Het derde seizoen zal bestaan uit tien afleveringen. Anne with an E is gebaseerd op het boek Anne of Green Gables van Lucy Maid Montgomery. Het verhaal gaat over Anne Shirley en speelt zich af in de jaren ’90 van de 19de eeuw. Als wees weet Anne haar plek niet te vinden, waardoor ze van weeshuis naar weeshuis gaat. Uiteindelijk komt ze terecht bij de broer en zus Cuthbert, die samen een kind wilde adopteren. Als door een miscommunicatie in plaats van een jongen, Anne voor hun neus staat, moet Anne zich gaan bewijzen.

➡ Anne met een E seizoen 3 wordt slotseizoen

Bekijk de trailer van Anne met een E seizoen 3