Laatste Nieuws

Definitief! Stranger Things seizoen 4 komt in 2022

Wat al langer werd gespeculeerd, is nu door Netflix officieel bekendgemaakt. Het vierde seizoen van Stranger Things zal volgend jaar pas verschijnen. De release is vastgelegd in 2022, al ontbreekt nog een exacte datum. En ook dat kan nog wel eens teleurstellend uitpakken.

Erg veel vertraging opgelopen

Het derde seizoen van Stranger Things speelde zich af rond de 4th of July en kwam dan ook op die dat in 2019 uit. Het nieuwe seizoen was al aangekondigd en rond de jaarwisseling werd er al gewerkt aan het vierde seizoen. Tot de volledige lockdown was er niets aan de hand, maar vervolgens is er erg veel vertraging opgelopen. Dit heeft een aantal oorzaken. De lat is bij het vierde seizoen erg hoog gelegd, waardoor het al een langer proces zou zijn. Daarnaast werd er op drie verschillende locaties gewerkt. In Noord-Amerika in zowel Georgia als New Mexico. Daarnaast waren er opnames in Europa, namelijk in Litouwen. Deze verschillende locaties zorgden door alle reisrestricties voor nog meer oponthoud.

Vertraging van twee jaar?

Stranger Things was voor de lockdown aangekondigd voor eind 2020. Nu wordt het dus 2022 en is de vraag wanneer in het aankomende jaar. Het kan zomaar zijn dat het opnieuw pas aan het einde van het jaar zal zijn. Het derde seizoen sloot namelijk af met de vriendengroep die uit elkaar ging. Ze zouden elkaar weer zien tijdens de feestdagen, kortom Thanksgiving of Kerstmis. De afgelopen seizoenen van Stranger Things waren telkens rondom een bepaald feest gepland, naast Independence Day draaide het tweede seizoen bijvoorbeeld rondom Halloween. De releasedatum werd hier ook op afgestemd. Of dit nu weer het geval is moet blijken. In ieder geval zullen we minimaal een half jaar moeten wachten op Stranger Things seizoen 4.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?