Laatste Nieuws

De top-10 Netflix-films en -series van 2021

Dit is de Netflix Top 10 van 2021! De Kerstman heeft het land verlaten en 2022 staat al weer voor de deur. Tussen het smikkelen van de oliebollen door is het natuurlijk óók tijd om terug te blikken op het kalenderjaar 2021, en daarbij mag Netflix niet ontbreken. De streamingdienst heeft ons zó veel moois gebracht. Het was een hels karwei om een Top 10 samen te stellen, maar het is ons weer gelukt!

Kastanjemannetjes, Gus en Vi & Jinx

De Deense thrillerserie Kastanjemanden ging er bij de Netflix-kijker in als zoete koek, een oliebol met poedersuiker zo je wilt. De show, gebaseerd op een boek van Søren Sveistrup (vooral bekend als scriptschrijver van The Killing), stond geruime tijd in de toptienlijst van de streamingdienst. Vooral een aanrader voor fans van Scandinavische krimi’s als The Bridge en Sorjonen! Ook Sweet Tooth en Arcane zijn het vermelden zéker waard: de avonturen van Gus werden een hit op Netflix en dat gold nóg meer voor die van Vi en Jinx.

Alina versus de wereld

De drie genoemde series hebben de top 3 echter niet gehaald, en ook The Witcher, Ferry, Virgin River en Lupin vissen achter het net. Shadow and Bone staat wél op het podium, zij het op de laagste trede. Die show, gebaseerd op de boeken en verhalen van auteur Leigh Bardugo, nam ons mee naar de wereld van de ‘Grishaverse’. We zagen hoe hoofdpersonage Alina Starkov het opnam tegen de gevestigde orde… en hoe! Er is al een tweede seizoen aangekondigd en het filmen begint in januari 2022. Nog eventjes geduld dus… maar Shadow and Bone komt terug!

Adios, dappere bankovervallers

Dat laatste geldt (helaas, helaas) niet voor La Casa de Papel, want ons favoriete groepje bankovervallers uit Spanje zei in 2021 definitief Bella Ciao tegen de kijker. Dat deden ze op een explosieve manier, waardoor El Professor en co nog wel even voort zullen leven. Zij het in onze herinnering.

Squid Game zelfs op basisscholen

Op nummer 1 staat… tromgeroffel… en hoe kan het ook anders? Squid Game! De Zuid-Koreaanse serie over dodelijke kinderspelletjes sprak zó tot de verbeelding dat hij een wereldwijde hit werd. En overal en nergens een heuse hype veroorzaakte. De spellen werden zelfs nagespeeld op diverse (Belgische) basisscholen, maar dan zonder dood en verderf natuurlijk. We weten al dat er ook een seizoen 2 komt en we kunnen niet wachten op de terugkeer van Gi-hun.

Netflix Top 10 2021

10. Kastanjemanden

9. Sweet Tooth

8. Arcane

7. The Witcher (seizoen 2)

6. Ferry 

5. Virgin River (seizoen 3)

4. Lupin

3. Shadow and Bone

2. La Casa de Papel (seizoen 5)

1. Squid Game

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?