Laatste Nieuws

De Netflix-series die in 2020 stoppen op een rijtje

Dit jaar moeten we afscheid nemen van een aantal Netflix Originals. De streamingdienst heeft van tevoren al aangegeven dat een aantal series geen extra seizoenen meer krijgen. In 2020 krijgen de schrijvers de kans om hun serie af te sluiten. In dit artikel vind je de Netflix-series die in 2020 ten einde komen.

Dark

Dark is de eerste serie die op het punt staat om beëindigd te worden. In de Duitse serie staan drie jaren met elkaar in contact: 1953, 1986 en 2019. De bedoeling was om van de reeks een trilogie te maken en dat derde seizoen wordt later dit jaar op Netflix verwacht. We komen er daarin eindelijk achter hoe het verloopt met de verdwenen kinderen en de kerncentrale.

13 Reasons Why

Ook het einde van 13 Reasons Why is in zicht. In het eerste seizoen van de reeks werden we meegenomen naar de zelfmoord van Hannah Baker en in het tweede seizoen zagen we de gevolgen daarvan. In het derde seizoen kwamen we erachter wie verantwoordelijk was voor de moord op Bryce Walker. 13 Reasons Why keert in 2020 nog één keer terug voor een vierde en tevens slotseizoen.

Trinkets

Netflix neemt al na twee seizoenen afscheid van Trinkets. De komedieserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kirsten Smith. We volgen de drie tieners Brianna Hildebrand, Quintessa Swindell en Kiana Madeira die op het eerste oog niet snel vrienden zouden kunnen worden. Hun gezamenlijke passie stelen brengt de drie echter bij elkaar.

Suburra

Ook de strijd om Rome is bijna voorbij. De Italiaanse serie Suburra liet de strijd tussen de georganiseerde misdaad, corrupte politici en de kerk zien. Met het derde seizoen nemen we later dit jaar afscheid van de reeks. Voor het verhaal van de reeks is gebruik gemaakt van het boek Carlo Bonini en Giancarlo de Cataldo.

Fuller House

Netflix ging eerder aan de slag met een opvolger van Full House. De reeks was in de jaren ’80 en ’90 een groot succes en volgde een familie in San Francisco. Dit jaar nemen we officieel afscheid van het vervolg genaamd Fuller House. Na vijf seizoenen is de reeks klaar.

The Ranch

The Ranch heeft de gemoederen de afgelopen flink bezig gehouden. Het was een verkapte reünie van That ’70s Show met Ashton Kutcher en Danny Masterson. In 2020 komt de reeks ten einde en daarin komen we eindelijk meer te weten over hoe het verder gaat met Colt Bennett. Heeft hij nog een ranch en komt het nog goed tussen met hem en Abby? Het slotstuk van The Ranch geeft opheldering.

The Rain

Naast Dark en Suburra komt er dit jaar nog een Europese serie ten einde. Daarin volgden we twee jonge tieners die met hun ouders op de vlucht slaan op het moment dat een dodelijke regenstorm over Scandinavië trekt. Terwijl ze op de vlucht slaan, raken ze hun ouders echter kwijt. Zelf komen ze wel in een bunker terecht, maar als het eten na een tijd opraakt moeten ze zoeken naar nieuw voedsel en overlevenden.

Lucifer

Toen Lucifer door FOX na drie seizoenen werd gecanceld, kwamen de fans van de reeks in actie. Nadat de hashtag #SaveLucifer dagenlang trending topic was op Twitter werd het vervolgens Netflix die de serie nieuw leven inblies. Daar komt de reeks na het vijfde seizoen ten einde. Op die manier kunnen de schrijvers op een juiste manier afscheid nemen van de reeks.

Dear White People

Dear White People komt in de zomer ten einde. In de komedieserie volgen we een groep zwarte studenten op een prestigieuze en grotendeels witte universiteit in de Verenigde Staten. Studente Samantha White neemt het in haar radioprogramma op tegen racisme.

GLOW

GLOW komt na vier seizoenen ten einde. Nog één keer keren de Gorgeous Ladies of Wrestling terug om hun kunsten in de ring te vertonen. Voor het derde seizoen verhuisden de dames naar Las Vegas. Daar lijkt ook het slotseizoen plaats te vinden.

BoJack Horseman

Tot grote teleurstelling van de maker komt BoJack Horseman komt ook deze animatiereeks binnenkort ten einde. In de serie staat een pratend paard centraal. Ooit was hij een celebrity, maar inmiddels is hij in de goot terecht gekomen. We volgen hoe BoJack uit de put probeert te komen. Met het zesde seizoen wordt de serie afgesloten.

Arrow en The 100

Netflix heeft ook een aantal series van The CW in zijn assortiment. Twee daarvan komen dit jaar ten einde. Als eerst is het de beurt aan Arrow waar op dit moment wekelijks afleveringen verschijnen van het slotseizoen. De andere serie is The 100. Van beide series wordt echter wel gewerkt aan spin-offs. In het geval van Arrow gaat het om een spin-off over The Canaries uit de hoofdserie en in het geval van The 100 wordt het een prequel.