Laatste Nieuws

De beste volgorde voor de Marvel-series van Netflix

Fans van Marvel hebben genoeg te beleven op Netflix. Inmiddels zijn er al zes verschillende Marvel-series te vinden tussen het aanbod, waarvan de eerste op 10 april 2015 op Netflix is verschenen. Sindsdien is het aanbod aan Marvel series een flink stuk groter geworden. Maar wat is precies de beste volgorde om de Marvel-series te kijken? We leggen het graag even uit!

Marvel en Netflix

Dat Marvel en Netflix besloten om de handen ineen te slaan is alweer even geleden. In 2013 kondigden beide bedrijven aan de samenwerking te starten om vijf mini-series uit te brengen. Vier series waarin elk een superheld uit de groep van zogenaamde Defenders de hoofdrol speelt en als slotstuk een serie waar ze samenkomen om het kwaad te bestrijden. De hoofdrollen zijn hierin weggelegd voor Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist.

Na het verschijnen van Daredevil op Netflix, wisten de twee bedrijven dat ze goud in handen hadden. Het eerste seizoen van Daredevil werd meteen een groot succes. Na het succes van Jessica Jones werd bekend dat het niet bij slechts één seizoen per serie zou blijven. Inmiddels zijn Daredevil, Jessica Jones en Luke Cage voorzien van een tweede seizoen en wordt ook gewerkt aan seizoen twee van The Punisher en Iron Fist. Daredevil en Jessica Jones zijn zelfs al onderweg voor een derde campagne. De enige serie die nog geen aankondiging heeft voor een tweede seizoen is The Defenders.

Beste volgorde Marvel-serie

De Marvel-series op Netflix zijn geen losstaande verhalen, maar lopen in elkaar over. Meerdere personages zijn bijvoorbeeld te zien in diverse series en ook de verhalen lopen door elkaar. Daarom is het verstandig de series in een bepaalde volgorde te bekijken. Maar wat is nu de beste volgorde om de Marvel-series te bingen op Netflix? Als je niks wilt missen, zullen we je een kijkvolgorde voorstellen.

Begin bij het begin

Als je toch van plan bent om de hele reeks te gaan kijken, waarom zou je dan niet bij het begin beginnen? Begin daarom gewoon met Daredevil seizoen 1. Hier begon het verhaal van de superhelden en dat ga je ook merken als je de andere Marvel-series op Netflix gaat bekijken. De belangrijkste personages waar Matt Murdock (Daredevil) mee te maken krijg voor de andere helden zijn Claire Temple, Stick en Madame Gao. Zij blijven het gehele verhaal een belangrijke rol spelen.

Ben je klaar met het eerste seizoen van Daredevil? Kruip dan in de huid van Jessica Jones. Sinds 20 november 2015 kunnen we genieten van deze eigenwijze detective die haar speciale gave inzet om het kwaad te bestrijden. Trish Walker en Jeri Hogarth zijn enkele personages die later ook nog een belangrijke rol zullen spelen. Als je klaar bent met het eerste seizoen van Jessica Jones is het tijd om terug te keren naar Daredevil voor het tweede seizoen. Elektra Natchios is hier de persoon die je in de gaten moet houden, zeker als je van plan bent verder te gaan met de Marvel-reeks.

Een oude bekende

Je hebt nu drie seizoen gezien uit de reeks van Marvel, maar je bent nog lang niet klaar. Na het zien van de eerste twee seizoenen van Daredevil en het eerste seizoen van Jessica Jones, ben je klaar om te beginnen aan Luke Cage. Voor wie heeft opgelet merkt dat Luke Cage geen onbekende is. We zagen deze bulletproof-man al eerder verschijnen in Jessica Jones, waar hij niet geheel een onbelangrijke rol speelde. Ook hier zien we Claire Temple weer terug. Vervolgens is het de beurt aan Iron Fist, de laatste Defender. Opnieuw zien we daar Claire Temple en Madam Gao, die ook in Iron Fist een belangrijke rol op zich nemen. Ook van deze twee helden zullen we in de toekomst nog meer gaan zien.

Kers op de taart

Als laatste is (voor nu in ieder geval) The Defenders aan de beurt. Aanvankelijk werd gedacht dat dit het laatste seizoen in de reeks zal zijn, maar inmiddels weten we wel beter. In The Defenders komen de vier helden (Daredevil, Jessica, Luke en Iron Fist) eindelijk samen. We raden aan om The Defenders pas te gaan kijken als je de eerdere series en seizoen gekeken hebt. Dit omdat het verhaal dan veel beter te volgen is.

Einde is in zicht…

Inmiddels komt het einde wel in zicht van de Marvel-series op Netflix. Zowel Daredevil, Iron Fist als Luke Cage zullen geen nieuw seizoen meer krijgen. De toekomst van Jessica Jones en The Punisher is na 2019 ook nog ongewis.

Titel Seizoen Releasedatum
Daredevil seizoen 1 10-4-2015
Jessica Jones seizoen 1 20-11-2015
Daredevil seizoen 2 18-3-2016
Luke Cage seizoen 1 30-9-2016
Iron Fist seizoen 1 17-3-2017
The Defenders seizoen 1 18-8-2017
The Punisher seizoen 1 17-11-2017
Jessica Jones seizoen 2 8-3-2018
Luke Cage seizoen 2 22-06-2018
Iron Fist seizoen 2 07-09-2018
Daredevil seizoen 3 19-10-2018
The Punisher seizoen 2 18-01-2019
Jessica Jones seizoen 3 2019

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?