Laatste Nieuws

De Beste 15 Romantische dramaseries op Netflix

Liefde gaat lang niet altijd over rozen, zo blijkt ook maar weer regelmatig in series. De romantische drameseries zijn inmiddels in overvloed te vinden op Netflix en ook een zeer geliefd genre. Daarom hebben we de vijftien beste romantische dramaseries die in het aanbod van Netflix te vinden zijn op een rij gezet.

Zeer diverse zoektocht naar liefde

De lijst van meest geliefde romantische dramaseries is zeer divers. Zowel qua insteek van de serie als het land waar de reeks vandaan komt. Europa, Azië, Noord-Amerika, Afrika en Zuid-Amerika worden allemaal aangedaan in de lijst. Twee Europese series staan bovenaan de lijst wanneer we kijken naar de IMDb-scores van de series. Het Schotse Outlander, waar een reis door de tijd een liefde alsnog mogelijk moet zien te maken, en het Spaanse Grand Hotel, waar een broer op zoek gaat naar zijn vermiste zus, hebben allebei een 8,4 te pakken.

Een nieuw jasje in Marokko

Het grappige is Secret of the Nile, dat zich in Marokko afspeelt, hetzelfde verhaal is van Grand Hotel…. alleen dan in een nieuw jasje. Deze reeks moet de derde plaats wel delen met When Calls the Heart. De lijst staat vol met mogelijk voor jou nog onbekende titels, veelal omdat ze van alle continenten komen. Juist dit maakt het een goede kennismaking met bijvoorbeeld een aantal Aziatische reeksen die in de lijst staan. Something in the Rain en Romance is a Bonus Book zijn daarvan de hoogst gewaardeerde.

Dit zijn de beste Romantische dramaseries op Netflix

Titel IMDb
1. Outlander 8,4
2. Grand Hotel 8,4
3. Secret of the Nile 8,3
4. When Calls the Heart 8,3
5. The Restaurant 8,2
6. Something in the Rain 8,1
7. Romance is a Bonus Book 8,1
8. When the Camellia Blooms 8
9. Coisa Mais Linda 7,9
10. Doctor Foster 7,7
11. Si No Te Hubiese Conocido 7,7
12. Chesapeake Shores 7,6
13. Virgin River 7,6
14. My First First Love 7,6
15. Tytgat Chocolat 7,5