Laatste Nieuws

De 10 populairste titels van 2019 op Netflix in België

Netflix heeft bekendgemaakt welke titels er in 2019 het meest zijn bekeken in België, waarmee dit de meest populaire titels van het jaar zijn. De Spaanse overvallers staan weer strak op de eerste plaats, met opvallend veel films in de lijst.

Steeds meer films

In 2019 heeft Netflix de focus ook steeds meer op films gelegd en dat lijkt zich uit te betalen. Dit najaar kwamen er een aantal grote producties uit, waarbij er kans wordt gemaakt op diverse Golden Globes en mogelijk ook Oscars. De eerste twee plaatsen zijn nog wel ingeruimd door series: La Casa de Papel en The Witcher. De film 6 Underground van Ryan Reynolds maakt de top-3 compleet.

Minimaal twee minuten gekeken

De lijst van Netflix met de tien meest populaire titels van 2019 in België is gebaseerd op het aantal Netflix-accounts die minstens twee minuten van een serie, film of special hebben gekeken binnen de eerste 28 dagen nadat de titel op Netflix is toegevoegd. Voor series is alleen het meest populaire seizoen meegeteld. Voor titels die in december zijn uitgekomen is een schatting gemaakt van het aantal kijkers.

10 Populairste Titels op Netflix in 2019

 1. La Casa de Papel
  • De Spaanse overvallers dachten veilig op onbewoonde eilanden te genieten van hun succes, maar ze werden opgespoord. Dat was het teken om weer boven de grond te komen voor een nieuwe klus.
 2. The Witcher
  • Geralt van Rivia, een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren, is op weg naar zijn bestemming in een onstuimige wereld waarin mensen vaak slechter zijn dan monsters.
 3. 6 Underground
  • Na zijn nepdood rekruteert een steenrijke technologiepionier een internationaal team om de wrede dictator uit te schakelen tijdens een dappere en bloedige missie.
 4. Sex Education
  • Zijn moeder is therapeute, dus de onzekere Otis heeft alle antwoorden als het om seks gaat. De rebelse Maeve stelt voor een sekstherapiepraktijk op school te openen.
 5. Murder Mystery
  • Op een langverwachte reis naar Europa proberen een New Yorkse agent en zijn vrouw, die kapster is, een bizarre moord op het jacht van een miljardair op te lossen.
 6. The Irishman
  • Drama van Martin Scorsese over georganiseerde misdaad in het naoorlogse Amerika, gezien door de ogen van een huurmoordenaar. Met Robert de Niro, Al Pacino en Joe Pesci.
 7. You
  • Een charmante baas van een boekwinkel is geobsedeerd door een opkomend schrijfster en neemt wel heel extreme stappen om haar aandacht te trekken.
 8. Isn’t It Romantic
  • Een architecte die een hekel heeft aan romantische comedy’s stoot haar hoofd en beseft als ze weer wakker wordt dat haar leven is veranderd in een romcom vol clichés.
 9. Stranger Things
  • Hawkins blijkt nog altijd niet veilig te zijn voor The Upside Down in het derde seizoen van Stranger Things, waarin de Russen zich ook met de zaken beginnen te bemoeien. De tieners beginnen inmiddels flink te puberen en dat zorgt voor lastige situaties binnen de groep.
 10. Triple Frontier
  • De loyaliteit van vijf oud-commando’s wordt op de proef gesteld als ze bijeenkomen om het fortuin van een drugsbaron te stelen, met alle onbedoelde gevolgen van dien.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?