Laatste Nieuws

Daredevil na drie seizoenen gecanceld

Er is een punt gezet achter Daredevil. De Marvel-serie op Netflix draaide drie seizoenen, maar daar blijft het dus bij. In oktober verscheen het derde en zo nu blijkt tevens laatste seizoen van de blinde actieheld. Hiermee zijn nagenoeg alle Marvel-series op Netflix in korte tijd gecanceld.

Daredevil het succesvolle startsein

In april 2015 verscheen Daredevil als eerste Marvel-serie op Netflix. Hij vormde het startsein van The Defenders, want in de originele plannen zouden Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist allemaal één seizoen krijgen om de reeks vervolgens af te sluiten met een samengebundeld seizoen van The Defenders. Het succes van de series zorgde ervoor dat alle superhelden meerdere seizoenen kregen. Luke Cage en Iron Fist uiteindelijk twee, Daredevil en Jessica Jones zelfs drie.

Drie leden van The Defenders gecanceld

De afgelopen periode werd eerst Iron Fist gecanceld. Dit was de minst grote verrassing, want deze serie werd ook het minst beoordeeld. Het duurde echter niet lang voor ook Luke Cage te horen kreeg dat er een punt achter zijn serie werd gezet. Nu is daar dus Daredevil bijgekomen. “De serie komt niet terug voor een vierde seizoen”, zo laat een woordvoerder van Netflix weten. “We zijn ontzettend trots op de serie en zeker ook over het laatste seizoen. Hoe pijnlijk het ook is, eveneens voor de fans, voelt het voor ons het beste om te stoppen op een hoogtepunt.”

Jessica Jones en The Punisher zijn er nog

Onlangs liet showrunner Erik Oleson op Twitter weten dat hij zijn plannen voor een vierde seizoen had gepresenteerd, maar dit heeft dus niet mogen baten. De enige Marvel-personages waarvan nog nieuwe seizoenen verwacht mogen worden zijn Jessica Jones en The Punisher. Van Jessica Jones staat het derde seizoen op de rol. The Punisher verscheen in het tweede seizoen van Daredevil. Zijn entree werd zo goed ontvangen, dat hij een eigen serie kreeg. Daarvan is het eerste seizoen verschenen en wordt in 2019 een tweede seizoen verwacht.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?