Netflixhacks

Controleer zo of je Netflix account wordt misbruikt

Heb je wel eens het idee dat er iemand gebruik maakt van jouw Netflix account die dat niet zou mogen? Wordt je Netflix account misbruikt of heb je een ex-vriend of -vriendin die nog ‘stiekem’ via jouw abonnement kijkt? Er zijn twee handige en makkelijke manieren om hierachter te komen.

Kijkgeschiedenis geef je het antwoord

Netflix verzamelt je kijkgedrag. Hierdoor kun je bijvoorbeeld gelijk verder bij de aflevering van een serie waar je bent gebleven, of midden in een film. Netflix gebruikt dit ook om jou nog beter te kunnen voorzien van kijktips, tegelijkertijd is het ideaal om te zien of er misschien wat mis gaat.

Heb jij iets niet gekeken? Dan weet je genoeg!

Twijfel je erover of iemand je Netflix account misbruikt? Werp dan eens een blik op je kijkactiviteit. Ga naar je account (op desktop vind je dit rechtsboven en mobiel via ‘meer’ rechtsonder). Bij ‘mijn profiel’ staat onder meer je kijkactiviteit. Als hier films, series of documentaires tussen staan die je niet hebt gekeken, dan weet je dat er iemand anders via jouw account kijkt. Het kan echter wel zo zijn dat diegene zo slim is dat hij of zij het kijkgedrag verwijderd. In dat geval is er nog een tweede optie.

Recente streaming-activiteit  nakijken

Netflix geeft namelijk een overzicht van de recente streaminig-activiteit. Hier kun je zien op welk tijdstip vanaf welke locatie en via welk apparaat er is ingelogd op jouw account. Staan hier vreemde tijden, locaties of apparaten bij, dan heb je ook je antwoord.

Hoe los je misbruik op?

De makkelijkste manier om het misbruik een halt toe te brengen is door je wachtwoord te wijzigen. Anderen kunnen dan niet meer inloggen op jouw account. Misbruikers die al ingelogd zijn, die kunnen dan nog wel gebruik blijven maken van je account. Je zou dan ook eerst jouw account kunnen afmelden op alle apparaten en vervolgens je wachtwoord wijzigen. Hiermee tackle je het misbruik.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?