Laatste Nieuws

Waargebeurde The Spy met Sacha Baron Cohen komt eraan

Sacha Baron Cohen is vanaf september te zien in The Spy. Deze miniserie van Netflix gaat over een Israëlische spion in Syrië. Voor Cohen is het zijn eerste grote productie sinds enige tijd en een voor hem ongebruikelijke. De komiek heeft een bloedserieuze rol. Vanaf 6 september is de reeks te zien op Netflix.

Ali G en Borat

Met name rond de eeuwwisseling wist Cohen naam te maken. Hij brak door met een rol in The 11 O’Clock Show en zette daarna de Ali G Show neer. Dit werd een doorslaand succes, gevolgd door het eveneens geruchtmakende Borat. Hij verleende zijn stem aan Madagascar, waar hij King Julien vertolkte, om opnieuw typetjes neer te zetten met Brüno en The Dictator. Andere successen waren voor hem weggelegd in Hugo en Les Misérables.

Israëlische spion Eli Cohen

The Spy wordt een zesdelige miniserie geregisseerd door Gideon Raff. Hij maakte Tyrant en Prisoners of War, waar vervolgens Homeland op gebaseerd is. Ook hier is Raff bij betrokken. The Spy draait om de Israëlische spion Eli Cohen die in de jaren zestig spionagewerk deed in Syrië. Zijn bijdrage was met name zeer groot tijdens de Zesdaagse oorlog in 1967. Baron Cohen zal in de huis kruipen van Eli Cohen.

Bekijk de trailer van The Spy