Laatste Nieuws

Black Mirror: Bandersnatch officieel aangekondigd met trailer

Black Mirror

De geruchten gaan al een kleine maand en nu is het dan eindelijk officieel: Black Mirror komt nog dit kalenderjaar met een nieuwe aflevering. De film Bandersnatch zal op vrijdag 28 december op Netflix verschijnen, een interactieve film.

Opnieuw oudejaarspresentje

Eind 2017 werd vrij uit het niets een heel seizoen van Black Mirror aangekondigd. Zover gaat het ditmaal niet. In aanloop naar het vijfde seizoen komt nu alvast Black Mirror: Bandersnatch. Dit lekte begin december opeens uit en nu is het bevestigd door Netflix. Het gaat om een experiment van een interactieve film.

Interactieve film

Het zal de eerste interactieve film zijn voor volwassen. Met onder meer Minecraft: Story Mode zijn er al series voor kinderen waarin ze voor keuzes worden gesteld. Daarmee bepalen ze het vervolg van het verhaal. Aangezien Black Mirror draait om de toekomst van de mensheid en wat voor gevolgen technologie en keuzes van mensen hebben, is dit ideaal geschikt voor een interactief verhaal.

Ingewikkelde uitdaging

Dit is de tekst die Netflix meegeeft over Black Mirror: Bandersnatch. In 1984 begint een jonge programmeur vraagtekens bij de werkelijkheid te plaatsen als hij een grillige fantasyroman bewerkt tot een videogame en al snel voor een ingewikkelde uitdaging komt te staan.

Bekijk alvast de trailer van Black Mirror: Bandersnatch